Як вберегти шлунок на новорічні свята: поради від хмельницької дієтологині

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото ілюстративне, pexels.com

Попереду на жителів Хмельниччини та гостей області чекають новорічні та різдвяні свята. Зазвичай, у ці дні люди збираються родиною за святковим столом. Для того, щоб не перенавантажувати шлунок потрібно правильно вживати їжу та напої.

Про це розповіла хмельницька дієтологиня Алла Приймак.

За її словами, святковий стіл на Різдво накривається після періоду посту, тому повернення до звичайного раціону має бути поступовим.

Поради від дієтологині як не зіпсувати святковий настрій переїданням

1. Обов'язково комбінувати м'ясні страви з рослинними продуктами: овочами, листовими, бобовими.

2. Потрібно пам'ятати, що свято — це не тільки застілля. Спілкуйтесь, рухайтесь, продумайте якісь розваги, що будуть цікаві для всіх. Різдвяні свята мають багато таких традицій.

3. Організовуйте час застілля, прив'язуючи його до звичного часу приймання їжі: святковий сніданок, обід або вечеря, а не застілля зранку до вечора.

4. Під час святкування складіть свою тарілку одразу, тоді можна проконтролювати кількість спожитої їжі і їсти помаленьку протягом застілля. Якщо ви їсте не швидко, тоді краще контролюєте насичення.

5. Вживайте напої без цукру: воду, узвар, не зловживайте солодкими газованими напоями. Дозуйте алкогольні напої, найгірше впливає на підшлункову залозу комбіноване навантаження жирною їжею й алкоголем.

"І головне: не псуйте собі свято підрахунками калорій. Користь від святкового настрою і спілкування з людьми, яких ви любите більша, ніж шкода від переїдання за святковим столом", — додала дієтологиня.

Новини України