Встановлюють буржуйки: як живуть теплолюбиві тварини у хмельницькому реабілітаційному центрі

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Каракал Аляска, яка перебуває у вольєрі центру реабілітації тварин, грудень 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

"Це каракал Аляска. Вона любить дуже тепло. Коли холодно, вона лежить посередині. Прохолодно, поки я не розпалила ще пічку. Коли вже тепло, вона бігом біжить сюди під сіточку і лягає, і гріється. А коли дуже жарко їй, то вона лягає під другі двері", — розповіла Олена Пальохіна.

Дрова заготовляють власними силами, розповідає доглядальник за тваринами Микола Козак.

Мавпа Гарік, яка перебуває у клітці реабілітаційного центру тварин, грудень 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

"Отак кожен день ми пиляємо їх день в день. Розбиваємо палети, дещо привозимо власними силами — причепом, та й так пиляємо, бо тваринам треба грітися", — пояснює Микола Козак.

Клітка мавпи Гаріка, стоїть поряд з кліткою дикобраза Васею, говорить Олена Пальохіна.

Тварини, які полюбляють тепло та живуть у хмельницькому реабілітаційному центрі, грудень 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

"Це тварини, які люблять тільки тепло. Тут перебувають носуха Жужа та дикобраз Вася. Також п’ять шиншил, декоративна білочка Дего. Мавпа Гарік, яку зловили, тримаємо тут. Коти, яких люди попідкидали, тримаємо тут. Всім ми їм палимо тут пічку", — розповіла доглядальниця за тваринами.

Олена Пальохіна каже, також обігрівають і двох левиць.

"Коли вони в кімнату заходять, ми перекриваємо віконечко там, де вони надворі бігають, і двері. І тут дуже тепло. Цілу ніч стоїть спека", — каже Олена Пальохіна.

Страуси у хмельницькому реабілітаційному центрі, які вимагають найбільшої температури — до 40 градусів за Цельсієм. Фото: Суспільне Хмельницький

Найбільшу температуру — до 40 градусів за Цельсієм підтримують у страусів, розповідає Микола Козак.

"Тут ми до обіду палимо, щоб їм до ранку було тепло. Ми палимо 5-6 разів, щоб їм 35 до 40 була температура", — розповів Микола Козак.

За словами Олени Пальохіної, у реабілітаційному центрі живе 110 тварин.

Новини України