У Хмельницькій міській лікарні встановили сучасне лабораторне обладнання

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Нове лабораторне обладнання у Хмельницькій міській лікарні, грудень 2023. Фото: Тетяна Мота

У клініко-діагностичній лабораторії Хмельницької міської лікарні встановили нове обладнання: гемокультиватор і автоматичний мікробіологічний аналізатор. Прилади отримали у рамках міжнародного проєкту "Підвищення рівня безпеки глобального здоров’я".

Про це розповіла бактеріолог клініко-діагностичної лабораторії Тетяна Мота.

За її словами, сучасне обладнання пришвидшить діагностику хворих різних відділень, які потребують антибактеріальної терапії, для визначення способу їхнього лікування.

"Гемокультиватор — сучасний термостат, куди кладуть зразок крові. У сприятливих умовах мікроорганізм, що паразитує в організмі людини й спричинює сепсис, розмножуються. Тоді ми виділяємо цей мікроорганізм, щоб його проаналізувати. Для цього його потрібно помістити в автоматичний мікробіологічний аналізатор для ідентифікації мікроорганізмів та визначення чутливості до антибактеріальних препаратів. Цей прилад видає панель антибіотиків з визначенням рівня лікарської чутливості, тобто який препарат буде ефективний у боротьби з тим чи тим мікроорганізмом", — пояснила бактеріолог.

Тетяна Мота каже, два лікарі пройшли навчання з використання нового обладнання. Гемокультиватор та аналізатор — перші прилади для бактеріологічної лабораторії, яка буде створена на базі Хмельницької міської лікарні. Її будуть облаштовувати до весни 2024 року.

Новини України