Не припиняють вірити: у Хмельницькому знову вийшли на підтримку військовополонених

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Понад 30 людей з плакатами мовчки стояли у середмісті Хмельницького, аби привернути увагу до військовополонених, які досі знаходяться у російських таборах та тюрмах. 1 грудня 2023 рік. Фото: Світлана Поробок/Суспільне Хмельницький

Не припиняють своїх акцій на підтримку військовополонених їхні матері, сестри, дружини та жителі Хмельниччини, які поділяють їхній біль і сум та хочуть підтримати згорьованих родичів українських захисників, які вже рік і вісім місяців перебувають у російських тюрмах та таборах.

Три десятки жінок і чоловіків мовчки стоять з плакатами в руках у середмісті Хмельницького: так учасники щотижневої акції на підтримку українських військовополонених вирішили розпочали свій захід цієї п’ятниці, 1 грудня, розповідає учасниця акції Наталія Кошай.

"Як мінімум люди, які проходять повз, читають наші заклики і розуміють, чому ми тут стоїмо", — каже вона.

За словами Наталії, ні свята, ні погода не впливають на матерів, дружин, подруг та сестер військовополонених. Вони приходять та приїжджають сюди кожної п'ятниці.

"Ми все одно збираємось, тому що, як мінімум, це спілкування неформальне необхідне членам родин, які чекають", — говорить Наталія Кошай.

Акція «Поверніть Героїв додому» у Хмельницькому. 1 грудня 2023 рік. Фото: Світлана Поробок/Суспільне Хмельницький

Альона з Маріуполя чекає з полону свого сина. Як всі — понад півтора року. Мати каже: виходити на такі акції — її материнський обов'язок.

"Дуже сподіваємось на те, що нас почують. І хочемо, щоб люди не були байдужі, щоб говорили за них, бо вони зараз не можуть говорити. Ми дуже сподіваємося, що люди будуть їхнім голосом і підтримають нас, і ми всі разом дочекаємось своїх героїв додому", — каже учасниця акції Альона.

Ще одна учасниця приїхала на акцію з села Правдівка. Каже — підтримати інших.

"Я підтримую тих матерів, хто чекає з полону. І хай їхні сини повернуться. Всі хай повернуться. Я молюсь за полонених, за всіх полонених, бо вони у важких умовах перебувають, то хай вони всі повернуться!", — розповідає учасниця акції Лариса.

Пані Лариса, яка приїхала на акцію з села Правдівка Хмельницького району. 1 грудня 2023 рік. Фото: Світлана Поробок/Суспільне Хмельницький

Як і Лариса, Катерина на акції не тому, що в полоні хтось із її рідних чи близьких, а, розповідає, за покликом серця.

"Я не байдужа громадянка нашої країни і нашого міста. 86 днів повної блокади Маріуполя. Вони — герої. Вони дали можливість кожному з нас боротися далі. І зараз вони вже більше як рік і вісім місяців перебувають в полоні. В мене особисто знайомих там немає. Але в мене там всі. Всі: кожен хлопець, кожна людина, яка захищала мою країну, вона гідна того, аби про неї говорити", — каже Катерина.

Учасники акції «Поверніть Героїв додому» пройшли центральною вулицею Хмельницького, щоб нагадати про тих, хто досі в російському полоні. 1 грудня 2023 рік. Фото: Світлана Поробок/Суспільне Хмельницький

Три десятки учасників акції «Поверніть героїв додому!» пройшли пішохідною вулицею Хмельницького, скандуючи свої незмінні гасла та нагадуючи перехожим і всьому суспільству, що військовополонені вже понад півтора роки перебувають у полоні, і що їх чекають вдома їхні матері, дружини та сестри.

Новини України