У Хмельницькому відкрили виставку плакатів «Сила народу»

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Художник Яків Павлович біля своїх робіт, представлених на виставці. Листопад, 2023 рік. Фото: Суспільне Хмельницький

За словами мистецтвознавиці Людмили Рожко-Павленко, художники почали створювати такі плакати після повномасштабного вторгнення. Нині митці представили одинадцяту експозицію "Сила народу".

"Сьогоднішній плакат — це, власне, політичний, соціальний, сатиричний, викривальний плакат. Дуже лаконічні форми з малою кількістю слів. В основному, це композиція яскрава, б’є прямо в очі, чітко і точно висловлює або дає образ тої думки, яку задумав автор. Потрібно, щоб глядачі, які побачать цю виставку, зрозуміли, що Україна бореться" — каже мистецтвознавиця.

Хмельницький художник Олег Бобровський. Листопад, 2023 рік. Фото: Суспільне Хмельницький

Найбільшу кількість плакатів — дев’ятнадцять — представив художник Олег Бобровський. Серед робіт — плакат з Кремлем на могилі та традиційна російська матрьошка. Та тут вона, каже її автор, у незвичному вигляді.

"Тут показано суть Росії, така, як вона є. Тобто, обгортка гарна, а всередині… Бомба із знаком їхнім, знаком Z . Їхня бомба. Це їхні сюрпризи, їхні сувеніри", — розповідає художник.

Художник Микола Мельничук на виставці «Сила народу». Фото: Суспільне Хмельницький

Жовто-блакитний метелик – символ України, чорний ведмідь – росії. Такі образи двох країн представлені на плакаті Миколи Мельничука.

"Україна наша сама чиста, справедлива і кольорова, а вони — злі звірі, хочуть тільки поживитися на чужому", —каже Мельничук.

На виставці плакатів «Сила народу» представлено 50 робіт хмельницьких художників. Фото: Суспільне Хмельницький

Прийшов підтримати колег графік та живописець Михайло Намистюк.

"Цікава виставка, і кожна робота наповнена великим змістом. Кожен художник пережив цю тему для себе по-своєму. Але, на мою думку, потрібно вже відходити трохи від цієї теми. Я думаю, що потрібно більше доносити позитиву якогось, ніж через негатив це все представляти", — каже Михайло Намистюк.

Переглянути виставку "Сила народу" можна до 15 грудня у виставковій залі Хмельницької художньої школи.

Новини України