Полягли, боронячи Україну: воїнів з Хмельниччини відзначили орденами «За мужність»

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: Хмельницька РВА

Родинам 11 загиблих військових вручили державні нагороди. Полеглих бійців з Хмельниччини посмертно відзначили орденом "За мужність" III ступеня.

Про це розповів начальник Хмельницької РВА Анатолій Катеренчук.

Згідно з указом Президента України орденом "За мужність" III ступеня (посмертно) нагороджено військовослужбовців з Городоцької, Сатановської громад.

  • Сержант Валерій Рижий.

Валерій Рижий родом з Городоцької громади. Воїн загинув виконуючи бойове завдання 18 серпня 2022 року поблизу села Опитне Бахмутського району.

  • Молодший сержант Олег Міщинський.

Олег Міщинський з Сатанівської громади. У серпні 2022 року молодший сержант Олег Міщинський пішов захищати Україну від російських військових. Загинув 13 лютого 2023 року в боях у населеному пункті Парасковіївка Бахмутського району Донецької області.

  • Сержант Володимир Думний.

Володимир Думний загинув 1 квітня 2023 року під час мінометного обстрілу поблизу населеного пункту Новоандріївка Запорізької області. Воїн був з Сатанівської громади.

  • Солдат Сергій Чорненький.

10 січня під час артилерійського обстрілу загинув солдат Сергій Чорненький. Життя бійця обірвалось поблизу Роздолівки Донецької області. Чоловік родом з села Кам'янка Сатанівської громади. Сергію було 37 років.

Державні відзнаки вручили й рідним загиблих воїнів з Кам'янеччини. Про це сказав перший заступник голови Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Петро Мосендз.

Орденами "За мужність" III ступеня (посмертно) відзначено:

  • Солдата Романа Іваненка.

Солдат Роман Іваненко на фронт воїн пішов добровольцем. Потрапивши в оточення на Вугледарському напрямку чоловік отримав важке поранення й 24 січня 2023 потрапив у полон. Помер у російському полоні 28 лютого 2023 року. Роман Іваненко з Кам'янця-Подільського. Чоловік був учасником команди "Наш формат", брав участь в телевізійному проєкті "Ліга сміху".

  • Старшого солдата Станіслава Кузьмінського.

3 квітня під час бойових дій з російськими військами загинув 27-річний Станіслав Кузьмінський. Чоловік був з Кам'янець-Подільського району. У 2014 році Станіслав добровольцем пішов боронити цілісність України. Поховали воїна у рідному селі Рункошів Староушицької територіальної громади.

  • Солдата Євгена Матвійчука.

Євген Матвійчук загинув внаслідок російського обстрілу поблизу Бахмуту. Військовослужбовцю було 19 років. Чоловік родом з Кам'янця-Подільського.

  • Солдата Павла Шевчука.

52-річний солдат Павло Шевчук загинув внаслідок танкового обстрілу 23 лютого в районі населеного пункту Білогорівка на Донеччині. Воїн був з Кам'янця-Подільського.

  • Солдата Дмитра Язловіцького.

Дмитро Язловіцький був гранатометником. Військовослужбовець загинув у боях з російською армією на Донеччині. Дмитро родом з Кам'янця-Подільського.

  • Солдата Сергія Бєлозьорова.
  • Молодшого сержанта Олега Оснача.

Олег Оснач загинув виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області. Чоловік був 1972 року народження, проживав у селі Стара Ушиця.

Новини України