«Ми зараз — їхній голос»: у Хмельницькому відбулася акція «Поверніть Героїв додому»

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Учасниці акції «Поверніть Героїв додому» тримають в руках плакати, які нагадують про те, що в російському полоні залишаються військові з «Азовсталі», листопад 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

Учасниками сьогоднішньої акції в Хмельницькому "Поверніть Героїв додому" стали тридцять жителів області. З прапорами та плакатами в руках вони зібралися в середмісті й пройшли мирною ходою по Проскурівській.

У середмісті Хмельницького люди збираються на акцію "Поверніть Героїв додому", яка, зі слів її координаторки Лесі Стебло, відбувається в місті щоп’ятниці від 19 серпня минулого року. З собою учасники принесли прапори та плакати.

У середмісті Хмельницького відбулася акція «Поверніть Героїв додому», листопад 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

"У мене плакат: "Хто в тебе там? У мене там усі, і в вас також". Насамперед цей заклик несе в собі те, що в полоні немає мій, твій, там усі наші. Це – спільний біль, спільні переживання, спільна боротьба за життя і свободу кожного військовополоненого", — розповідає учасниця акції Таїса.

Хмельничанка Таїса – одна з тридцяти учасників акції розповіла, що із російського полону чекає нареченого "азовця". Про мету акції говорить її співкоординаторка Наталія Кошай.

Учасниці акції «Поверніть Героїв додому» тримають в руках плакати, аби привернути увагу хмельничан на те, що у російському полоні залишаються їхні рідні, листопад 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

"Ми нагадуємо хмельничанам, що війна триває, і, на жаль, ми маємо таку величезну, кричущу проблему, це – військовополонені. Тисячі наших військових зараз у російській неволі. І маємо стояти за них, тому що вони стояли за нас. Ми зараз – їхній голос", — каже співкоординаторка акції.

Наступна акція, зі слів Наталії Кошай, запланована в Хмельницькому на 1 грудня.

Новини України