Хмельничанин Антон Марчук виборов «срібло» на чемпіонаті світу

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Антон Марчук з Хмельницького виборов «срібло» на чемпіонаті світу з комбат дзю-дзюцу, листопад 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

13 медалей здобули спортсмени Хмельниччини на чемпіонаті світу з комбат дзю-дзюцу, що три дні тривав у Латвії. З них: дві золоті, п’ять срібних і шість бронзових. Це були завершальні змагання з цього виду спорту у 2023 році. Українська команда посіла на них перше місце в загальному заліку.

Хмельничанин Антон Марчук – один з шести представників області в складі національної збірної, яка посіла перше командне місце на чемпіонату світу з комбат дзю-дзюцу в Латвії. Дев’ятнадцятирічний хмельничанин розповів, став другим серед дорослих у розділі "Самозахист".

"Було 16 учасників. Програв я лише нашому представнику України. У нашому виді спорту можуть брати участь по два учасники від збірної в кожній категорії. Позаду залишив представників Азербайджану, Казахстану, Словаччини, Латвії, Польщі, Індії", — розповідає Антон Марчук.

Хмельничанин Антон Марчук під час змагань на чемпіонаті світу, листопад 2023. Фото: Антон Марчук

Участь у чемпіонаті світу взяли 625 спортсменів із 32 країн, сто з них — з України. П’ять із шести представників Хмельниччини виграли 13 медалей: 2 золотих, 5 срібних і 6 бронзових, розповів голова відокремленого підрозділу Федерації комбат дзю-дзюцу України в області, заслужений тренер України Олександр Марчук. Срібний призер змагань Антон Марчук, у скарбниці якого є понад сотню медалей, нагороду чемпіонату називає особливою.

"За нею стоїть дуже багато роботи, поту, пролитої на тренуваннях крові. Тому ця медаль — одна з найважливіших", — пояснює спортсмен.

Наступного дня після приїзду з Латвії срібний призер чемпіонату світу з комбат дзю-дзюцу прийшов до залу. Перерв у тренуваннях, зі слів Олександра Марчука, в спортсменів немає.

Хмельничанин Антон Марчук бореться із суперником на чемпіонаті світу, листопад 2023. Фото: Антон Марчук

"Йому немає, коли відпочивати. Він сам розуміє, що йому треба тренуватися, працювати, в нього по два-три тренування на день. Він уже на такому рівні, що його не треба підганяти, він сам розуміє, що це йому треба в першу чергу", — каже заслужений тренер України Олександр Марчук.

"Зараз треба працювати, не зупинятися. Це ще не фінішна ціль, якої я досягнув, ще дуже багато роботи попереду, і дуже багато змагань, на які я ставлю цілі потрапити. Треба працювати, тренуватися по-максимуму, скільки дозволяє організм і час", — говорить срібний призер чемпіонату світу.

Тренер Антона Марчука говорить про мету, яку має його вихованець.

Тренер Антона Марчука спостерігає за боєм на чемпіонаті світу, листопад 2023. Фото: Антон Марчук

"Він уже другий рік поспіль стає срібним призером чемпіонату світу серед дорослих. Він уже є майстром спорту України міжнародного класу, в нього зараз стоять другі завдання — стати заслуженим майстром спорту України. Ми їдемо до цього. Ще залишилося трошки", — каже тренер.

Чемпіонат світу з комбат дзю-дзюцу, розповів Олександр Марчук, завершальні змагання цього року. Наступні почнуться з весни.

Новини України