На Хмельниччині будують найбільше в області бомбосховище. Де саме

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

У Городку будують укриття, листопад 2023, Хмельниччина. Фото: Суспільне Хмельницький

Начальник будівельної дільниці Костянтин Снігир каже: "Укриття матиме чотири виходи на кожному з яких будуть противибухові двері. Також в укриття буде потужна вентиляція".

У мирний час укриття теж використовуватимуть, каже Артур Косінський: "У мирний час споруда буде використовуватись по-іншому. У ній буде спроєктований мініспортзал, тренажерний зал, тематичний зал, актовий зал, відеотека. Також там будуть вбиральні, роздягальні, душові кабіни, пральні приміщення".

Артур Косінський каже: укриття слугуватиме фундаментом гуртожитку на п’ять поверхів в якому зможе жити 250-300 людей. Там будуть квартири для вчителів та кімнати для старшокласників 18 навчальних закладів громади, які з 2027 року вчитимуться в ліцеї.

У Городку будують укриття, листопад 2023, Хмельниччина. Фото: Суспільне Хмельницький

Матеріали для будівництва, каже начальник дільниці, використовують італійські та українські. На момент зйомки будівельники вже завершили гідро- й теплоізоляцію зовнішніх стін.

"Гідроізоляція — бутімний розчин на водній основі, який себе зарекомендував на даний час, після дощів, настільки, що ніде не з’являється ні краплі води. Блоків бетонних немає, повністю моноліт, який вже на даний час завершено десь на 83%", — каже Костянтин Снігир.

З його слів, тепер бригада починає підводити комунікації: воду, каналізацію.

За словами першого заступника Городоцького міського голови, у тендері на будівництво цього укриття брали участь три будівельні компанії з України. Його виграла будівельна компанія з Волині, яка запропонувала найнижчу ціну. Артур Косінський сказав, що ця бригада запропонувала знизити вартість будівництва з 58 мільйонів гривень до 48 мільйонів. Та зобов’язалася якнайшвидше завершити об’єкт.

Новини України