В Антонінах на Хмельниччині адмінбудівлю місцевого підприємства переобладнали під помешкання для переселенців

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Облаштована у адміністративній будівлі душова та пральня для вимушених переселенців, які наразі тут мешкають. Фото: Суспільне Хмельницький

"Своїми силами та за свої кошти ми зробили тут повністю ремонт. Облаштували кухоньку, душові, поставили пральні машини. Зробили все необхідне, щоб можна було більш-менш нормально жити", — розповідає Юрій Кондратюк.

68-річна Олена Шарікова з Краматорського району готує пиріг за домашнім рецептом на спільній кухні в адмінбудівлі Антонінського ремонтно-транспортного підприємства, де облаштувалася разом із донькою та онукою. Фото: Суспільне Хмельницький

Шістнадцять тутешніх мешканців — вимушені переселенці з Краматорського району, каже одна з них Людмила Шарікова. Більшість — похилого віку. Жінка розповідає, як у квітні минулого року виїжджала з Донеччини на Хмельниччину.

"Дуже багато людей було, коли ми виїжджали. У вагонах потягу було по вісім чоловік — з дітьми маленькими, з собаками, з кішками. Дуже важко було, це треба пережити, таке не розкажеш", — говорить пані Людмила.

Людмила Шарікова приїхала на Хмельниччину евакуаційним потягом у квітні минулого року з Краматорського району. Фото: Суспільне Хмельницький

Олег Мороз приїхав із Херсона. В Антонінах, каже, знайшов житло і працює за програмою благодійного фонду "Карітас-Хмельницький" з виконання суспільно-корисних робіт. Зараз робить ремонт у кімнаті для переселенців.

"Дрова закидали через вікно, і було все побито. Стіни були загалом побиті. Це все заштукатурив, перетер, залишилося побілити, пофарбувати і кімната буде готова для переселенців", — розповідає чоловік.

Переселенець з Херсона Олег Мороз робить ремонт у кімнаті для переселенців. Фото: Суспільне Хмельницький

Зі слів директора Антонінського ремонтно-транспортного підприємства Олександра Томчука, у будівлі, переробленій під житло, вимушені переселенці живуть безоплатно.

"За комунальні — воду, електроенергію — вони не платять. Електроенергія по державній програмі має відшкодовуватися, але ще відшкодувань у нас не було", — каже Томчук.

Кімната у будівлі, переобладнаній для проживання переселенців, яка чекає на гостей. Фото: Суспільне Хмельницький

Наразі, зі слів директора підприємства, у приміщенні для переселенців є ще два вільних ліжко-місця.

Новини України