На Хмельниччині з початку року роботодавцям виплатили 300 тисяч гривень компенсації за працевлаштування ВПО

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Сергій Буртовий та Євгенія Кулішова працюють у Хмельницькому на релокованому з Бахмута учбово-виробничому підприємстві УТОС. Фото: Суспільне Хмельницький

Сергій Буртовий і Євгенія Кулішова влаштовувалися на роботу за програмою державного центру зайнятості "Компенсації витрат роботодавцю на оплату праці за працевлаштування ВПО". Цією програмою цьогоріч скористалися понад три сотні роботодавців, взявши на роботу чотириста людей. Компенсація склала 5 мільйонів 300 тисяч гривень, розповів директор обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

"Роботодавець працевлаштовує до себе ВПО, виконує умови програми, подає до центру зайнятості заяви з відомістю, ми йому оплачуємо 6700 гривень за місяць. На другий місяць це повторюється — він подає до центру зайнятості лише відомість на особу, що вона відпрацювала. Звісно, ми перевіряємо через бази пенсійного фонду, податкової, що така людина дійсно працює, і знову повертаємо йому на рахунок 6700 одноразової допомоги", — каже Сергій Черешня.

Директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня. Фото: Суспільне Хмельницький

За цією програмою, каже директорка Бахмутського учбово-виробничого підприємства УТОС Оксана Дарових, вона прийняла на роботу десять співробітників.

"Робота наша більш збиткова, аніж прибуткова, тож коли держава надає хоч якусь компенсацію, цю збитковість можемо перекрити за рахунок підтримки", — каже директорка.

Із 1864 вимушених переселенців, які цього року звернулися за допомогою до обласного центру зайнятості в пошуку роботи, 416 – працевлаштували, розповів директор центру зайнятості Сергій Черешня. Для роботодавців, які беруть на роботу вимушених переселенців, діє ще одна державна програма з компенсації витрат.

"Коли працевлаштовує роботодавець за направленням центру зайнятості по строковому трудовому договору ВПО, ми компенсуємо не лише 6700 гривень, а компенсуємо заробітну плату з нарахуваннями на неї. Максимальний термін виплати цієї компенсації – один рік, але вона виплачується місяць через місяць", — каже Сергій Черешня.

За цією програмою, розповів Сергій Черешня, в 2023 році 20 роботодавців працевлаштували двадцять трьох вимушених переселенців. Компенсація склала 300 тисяч гривень.

Новини України