Скандал із працівниками ТЦК та військовозобов’язаним у лікарні на Хмельниччині: що відомо

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Скрін із відео, опублікованого Віктором Бабчинським, 5 листопада 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

У соцмережах з'явилося відео, на якому виник конфлікт між працівниками ТЦК та СП і військовозобов'язаним, що перебував у Віньковецькій лікарні на Хмельниччині. На відео чоловіка смикали з усіх сторін, намагаючись витягти з приміщення, найімовірніше до військкомату. Поліцейські стояли поруч і ніяк не реагували на ситуацію, попри заяви військовозобов'язаного щодо необхідності проходження ним ретельного медичного обстеження через скарги на здоров'я.

Дане відео у Facebook опублікував адвокат з Хмельниччини Віктор Бабчинський.

"В людини стався гіпертонічний криз. Лікарі швидкої медичної допомоги доставили людину до лікарні на госпіталізацію, тиск 180 на 120, але його силою викрадають з лікарні", — пише у дописі Бабчинський.

Також, у ролику видно двох представників поліції, які перебувають на місці події, але жоден із них не реагує на ситуацію між військовозобов'язаним чоловіком та працівниками ТЦК. Нижче Бабчинський додає :

"Поліцейські бездіють, лікарів позалякували, адвокату та клієнту заподіяли тілесні ушкодження", — стверджує адвокат.

За словами Бабчинського, дана ситуація виникла через те, що призовникам нібито забороняють проходити обстеження на ВЛК у медзакладі селища Віньківці, що на Хмельниччині.

"В дійсності новопризначений воєнком забороняє проводити обстеження призовників на ВЛК у Віньковецькій лікарні, бо там занадто довго і занадто ретельно оглядають призовників на комісії ВЛК. Тому троє перевертнів ТЦКашників викрадають людей серед вулиць і з приватних будинків, силою везуть до Кам'янець-Подільського або Хмельницького, де без належного огдяду штапують довідки ВЛК про повну придатність до служби, або взагалі не оглядаючи призовників", — зазначив у дописі Бабчинський.

Чим завершився конфлікт — наразі невідомо. Суспільне намагається узяти коментарі в усіх сторін.

Новини України