Історія повторюється? В мережі передбачили ймовірного переможця Євробачення 2024 і звернули увагу на дивні збіги

Єврофани помітили, що цьогорічне Євробачення дуже схоже на те, що було рівно 50 років тому, в 1974 році. Тоді шоу проводили в Швеції після того, як шведський представник виграв у Великій Британії.

Британці ж, як і минулого року, проводили конкурс не від свого імені. Про дивне співпадіння нагадали в Twitter.

Юзери звернули увагу, що в 1974-му Велика Британія приймала шоу у місті Брайтон, хоча переможцем 1973-го став Люксембург. Аналогію можна провести з минулим Євробаченням, яке відбулося в Ліверпулі, хоча переможцями 2022-го були українці Kalush Orchestra.

Як і 50 років тому, в Великій Британії здобула перемогу Швеція. Тоді це був культовий гурт АББА з піснею Waterloo, а зараз – Лорін з конкурсним треком Tattoo. До речі, юзери навіть звернули увагу, що обидві композиції закінчуються на «оо».

В далекому 1974-му перше місце забрали Нідерланди, тож єврофани поставили питання: хто переможе цього року?

До слова, і сьогодні представник цієї країни має непогані шанси на перемогу. В рейтингу букмекерів станом на 28 березня він посідає 4 місце з 9% на перше місце, а сингл Europapa, з яким Joost Klein представить країну, за 3 тижні зібрав вражаючі 15 мільйонів переглядів.

Це на 5 мільйонів більше, ніж відеозаявки Хорватії, Італії та України разом узяті, хоч вони поки мають більше шансів на перемогу.

Раніше OBOZ.UA писав, минулого року Люксембург офіційно заявив про своє повернення на сцену Євробачення 2024, яке відбудеться у Мальме, Швеція. Востаннє Велике Герцогство брало участь у пісенному конкурсі у 1993 році.

Джерело

Новини України