В Україні за роботу з дому готові платити до 30 тисяч: кого шукають

В Україні дедалі популярнішою стає віддалена робота. І не без причин – на деяких позиціях можна заробляти в такий спосіб близько 30 тис. грн.

Наприклад, на популярному сайті пошуку роботи можна знайти вакансію викладача англійської мови в онлайн-школі. Платити за таку працю готові 15-30 тис. грн. Також обіцяють провести безкоштовне навчання та надати підготовлені уроки та програму.

Інша онлайн-школа шукає менеджера з продажу. Обіцяють платити 15-30 тис. грн, а також провести навчання.

Турагентство шукає менеджера з роботи з туристичними агентами. На роботі, серед іншого, доведеться підтверджувати заявки від турагентів, проводити консультації щодо продуктів та сайту компанії тощо. Платити готові від 20 до 35 тис. грн.

А компанія-розробник програмного забезпечення шукає спеціаліста клієнтської підтримки. Працювати потрібно буде з понеділка до п’ятниці з 15:30 до опівночі. Заявлена зарплата – 27,4 тис. грн.

Скорочення будуть практично у всіх галузях

Найближчим часом український ринок праці перебуватиме у досить статичному стані: в основних секторах економіки не очікується як різкого зростання вакансій, так і хвилі звільнень. Втім, компанії, які мають намір змінювати кількість співробітників, все ж є. І ці очікування переважно негативні: звільнятимуть працівників набагато частіше, ніж найматимуть нових.

«Респонденти продовжують очікувати зменшення кількості працівників на своїх підприємствах», – зазначають у НБУ.

Загалом, наголошується, залишати поточну кількість співробітників мають намір 71,1% компаній. При цьому:

  • найматимуть нових – 11,3%;
  • проводитимуть звільнення – 17,6%, що у понад 1,5 раза перевищує кількість тих, хто готовий збільшувати штат.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас наявність досвіду – не завжди головна вимога у вакансіях. Особливо за нинішніх умов брак кадрів у низці сфер. Тому роботодавці готові брати людей без досвіду та вкладатись у їхнє навчання – і в окремих випадках платити їм близько 30 тис. грн.

Джерело

Новини України