Мерія Лондона закликала мешканців міста замість утилізації автомобілів передавати їх Україні

Жителі Лондона з 15 березня мають можливість пожертвувати свій автомобіль, який підлягає утилізації в рамках програми ULEZ, Україні, яка бореться з вторгненням російських військ. Мер Садік Хан закликав людей скористатися цією пропозицією.

Про це у неділю, 10 березня, повідомили на сайті мерії Лондона. У рамках програми, що фінансується Ханом, мешканці міста зможуть отримати грант на утилізацію та пожертвувати свій автомобіль для гуманітарних та медичних потреб в Україні.

Як зазначається, низку транспортних засобів, що не відповідають вимогам ULEZ (не відповідають екологічним нормам), можна передати в дар через зареєстровану в Британії благодійну організацію British-Ukrainian Aid (BUA). Вона співпрацює із посольством України.

Претенденти на участь у схемі з 15 березня матимуть змогу пожертвувати авто, які не відповідають стандартам ULEZ, в обмін на той самий рівень грантової виплати, який є доступним тим, хто вирішить здати транспортний засіб на металобрухт.

«Інфраструктура України була значно пошкоджена в ході війни, а доступ до медичного обслуговування в багатьох регіонах серйозно постраждав. Передача низки різних транспортних засобів українській владі та їх партнерам забезпечить гуманітарну та логістичну допомогу, оскільки незаконне вторгнення Росії триває», – зазначили у мерії.

Садік Хан зазначив, що у мерії пропрацювали над внесенням поправок до схеми утилізації, щоб авто могли бути передані Україні.

«У фонді утилізації ще залишилося багато грошей, і я закликаю всіх, хто подає заявку, розглянути можливість пожертвування свого автомобіля на цю справу», – заявив мер.

Як відомо, у вересні 2023 року мер Києва Віталій Кличко звернувся до міського голови Лондона, запропонувавши йому передати Україні частину автомобілів, що підлягають утилізації. 12 грудня Садік Хан відповів, що така пропозиція не відповідає «юридичному порогу», згідно з яким схема утилізації ULEZ має принести користь жителям Лондона з «економічної, соціальної та екологічної точки зору».

Пізніше він все ж підтримав цю пропозицію.

Програма ULEZ (Ultra Low Emission Zone), що діє у британській столиці, передбачає, що автомобілісти можуть отримати 2 тисячі фунтів стерлінгів, якщо здають на металобрухт авто, що не відповідає екологічним вимогам. Або вони повинні сплачувати щоденний збір у 12,5 фунта стерлінгів.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше Садік Хан закликав міністерство житлово-комунального господарства Великобританії до конфіскації власності росіян, пов’язаних із диктатором Володимиром Путіним. На виручені кошти урядовець запропонував надати житло біженцям із України.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новини України