Подорож автомобілем: топ популярних туристичних маршрутів України

Власний транспортний засіб – це завжди про комфорт. На ньому можна не тільки швидко дібратися до офісу чи заїхати до супермаркету, а ще й мандрувати казковими місцями нашої країни. Куди відправитися на залізному коні – читайте нижче.

Вінниця – Тульчин – Буша 

Це відносно короткий маршрут протяжністю у 90 кілометрів. Та не судіть подорожі по відстані. Ця поїздка вразить вас великою кількістю туристичних пам’яток і неймовірно затишних природних локацій.

Стартуйте з Вінниці. Це українське місто славиться своїм співочим фонтаном. Але, на жаль, на початку березня він ще не працює. Тож побачити його у всій красі не вдасться. Та не засмучуйтеся, тут є ще безліч інших локацій, які вам точно сподобаються.

Наприклад, місцеві музеї: Миколи Пирогова, Збройних Сил, ретро-техніки. Сходіть на Головну площу, там височіє столітня водонапірна вежа. Обов’язково прогуляйтеся центральним міським парком. Навіть коли на землі ще лежить сніг, тут дуже затишно та красиво. Також з’їздіть до садиби Михайла Коцюбинського, ставки «Вервольф» та старовинних вінницьких мурів.

Коли вдосталь нагуляєтеся, сідайте за кермо та вирушайте до Тульчина. Це місто колись слугувало резиденцією графів Потоцьких. З тих часів вцілів прекрасний палац. Він вважається одним із найкращих зразків класицизму в Україні. Завітайте до дому Миколи Леонтовича, а також помилуйтеся Домініканським костелом – визначною пам’яткою архітектури XVIII століття.

Далі прямуйте до кінцевої зупинки – села Буша. Тут зібрані унікальні знахідки: фрагменти трипільського житла, знаряддя праці, предмети побуту. На місці розкопок звели споруду, яку відтворили в притаманному для того часу стилі. Також пройдіться однойменним заповідником, козацьким кладовищем та парком скульптур. Наостанок відвідайте скельний монастир. Зображення на стінах печери датуються IX — II століттям до нашої ери.

Ужгород – Невицьке – Мукачево – Чинадієво – Карпати

Дістатися до гірської курортної зони можна різними способами. Ми пропонуємо почати свою мандрівку з українського міста сакур. Звичайно, в березні дерева ще не цвітуть. Однак, інших туристичних локацій тут вистачає.

Перш за все з’їздіть до Ужгородського замку. На території комплексу знаходяться статуї, залишки церкви Святого Юрія, каплиця і прекрасний сад. Всередині приміщення функціонує етнографічний музей. 

Відвідайте синагогу – Закарпатську обласну філармонію. Будівля вражає своїм виглядом, адже споруду звели в неомавританському стилі. Тобто в ній прослідковуються риси романтизму, візантійської архітектури та арабо-марокканскі мотиви. 

Прогулявшися всіма визначними локаціями, прямуйте до села Невицьке. Всього в 20 хвилин їзди від нього розташовані руїни однойменної фортеці. Колись бастіон належав Анні з роду Другетів. Це була жорстока жінка, яка через безсердечність отримала прізвисько Погана Діва.

Далі вирушайте до ще однієї твердині – замку Паланок. Його не так давно реставрували, тож вигляд у нього прекрасний. За 12 кілометрів від нього розміщена ще одна пам’ятка. На території поселення Чинадієво стоїть романтичний палац Сент-Міклош. Звідси до Карпат рукою сягнути: 15 хвилин, і ви посеред гірських пейзажів.

Чернівці – Заліщики – Нирків 

Мандрівка розпочинається з колоритного містечка, яке часто називають «Маленьким Віднем». Тут розташована резиденція митрополитів Буковини та Далмації. Нині будівлею розпоряджається Чернівецький національний університет. Також пройдіться Театральною площею, прогуляйтеся вулицею Ольги Кобилянської, зайдіть до Краєзнавчого музею. Не оминайте Катедральний собор Святого Духа. Він пофарбований у незвичний для храму відтінок фуксії.

Далі їдьте до села Заліщики. Це туристична перлина Тернопільщині. Колись тут відпочивала польська знать, а зараз сюди прямують всі охочі, щоб помилуватися природними пейзажами. Рекомендуємо замовити екскурсію річкою Дністер або ж велопрогулянку околицями міста.

Після цього можна сміливо вирушати до Ниркова. Він розташований всього в 40 хвилинах їзди. Відвідайте руїни замку та гарненько роздивіться дві готичні башти, які добре вціліли. 

До речі, якщо у вас є час та можливість, поїдьте до Джуринського водоспаду. Він знаходиться зовсім близенько.

Якщо ви давно мрієте про нетипову подорож по Україні, обирайте один із запропонованих маршрутів і відправляйтеся у довгоочікувану мандрівку. Щасливої вам дороги!

Раніше OBOZ.UA розповідав про мальовничі села Івано-Франківщини.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!  

Джерело

Новини України