Як учасники нацвідбору піарять себе перед фіналом: Yaktak співає в автобусі, а Melovin «топить» Jerry Heil та alyona alyona

Що ближче день фіналу нацвідбору на Євробачення 2024 – 3 лютого – то активнішими стають учасники конкурсу. Останніми днями себе та свої пісні просувають не лише лідери букмекерських ставок, а й співаки, яким перемогу і близько не пророчать.

Дехто цьогоріч здивував оригінальністю та гумором, а інші, схоже, вдалися до відвертих маніпуляцій і тиску на слухачів. OBOZ.UA вирішив розібрати, що для перемоги роблять фіналісти.

Jerry Heil та alyona alyona з композицією «Teresa & Maria»

Особливого піару зірки не потребували від першого ж дня релізу. Трек артисток, хоч і викликав зауваження через згадку про Матір Терезу, став хітом і очолив чарти. За тиждень він набрав мільйони переглядів і став одним із найпопулярніших за всю історію національного відбору.

Артистки не стали акцентувати на критиці, а зосередилися на лайв-виступах під час теле- та радіоефірів. Живе виконання допомогло їм завоювати ще більше сердець, і вже зараз на перемогу співачок ставки сягнули аж 65%.

Melovin з піснею «Dreamer»

Артист, який вже одного разу їздив на Євробачення, вирішив «топити» головних конкуренток. Під час одного з інтерʼю він у маніпулятивній манері запитав у глядачів, що вони хочуть: щоб в Швеції світ слухав про Матір Терезу чи Володимира Івасюка.

Слід пояснити, що Melovin начебто отримав знак і натхнення від легендарного композитора під час поїздки до Львова. У той день артист сходив на Личаківське кладовище та попросив у маестро допомоги, а вже до кінця дня трек був написаний.

Yaktak із хітом Lalala

Репер Yaktak зміг створити хіт, але зазнав критики через те, що це начебто «не формат» Євробачення. Сам артист, щоб збільшити шанси на перемогу, спробував переконати слухачів, що саме таке звучання може підкорити Європу. 

Незатійливий мотив дійсно засів у головах багатьох людей і зібрав понад мільйон переглядів, але на цьому артист не зупинився. Він почав просування через колег – запустив флешмоб, де зірки нового покоління і звичайні фанати переспівували хіт, а ще знявся в вірусній рекламі «метро на Теремки», де співав у автобусах для людей, які не можуть користуватися метро.

До речі, до конкурсу переспівів Lalala приєднався свого часу гурт-переможець Євробачення 2022 Kalush Orchestra, але зараз він уже піарить Teresa & Maria.

SKYLERR з піснею Time Is Running Out

Артистка поки не має багато шансів на перемогу, якщо вірити букмекерським ставкам, однак досить сміливо критикує суперників. Наприклад, сказала, що пісня Lalala в Європі некоректно звучатиме в контексті того, що Україна живе в реаліях війни.

Nahaba з треком Glasss

Учасників колективу звинувачували в тому, що вони копіюють стиль російського гурту «Тату», але зірки вправно викрутилися зі скандалу. Вони показали, якою музикою надихалися, а ще пожартували, що в кімнаті фанатів «Тату» не може бути прапора УПА.

ANKA і пісня «Палала»

Співачка вирішила обійтися без публічних скандалів, звинувачень і прохань. Вона готується до відбору, репетирує та вже встигла випустити трек на акустичний лад, щоб привернути до нього більше уваги.

Решта учасників: INGRET, NAZVA, DREVO, Ziferblat і YАGODY планомірно та спокійно просувають себе, не конфліктують, беруть участь у благодійних проєктах та дають інтервʼю. Деякі з їхніх живих виступів, як-от YAGODY, дуже сподобався глядачам і подарував гурту більше шансів.

Раніше OBOZ.UA писав, що напередодні стало відомо, коли Україна вперше виступить у Мальме та які країни судитимуть українського представника.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новини України