Як українцям платити менше за газ: у «Нафтогазі» порадили лайфхак

В Україні громадяни мають змогу отримати знижку на газ та знизити будь-яку суму в платіжках на 1%. Для отримання знижки треба лише вчасно сплатити за паливо.

Про це йдеться в поясненні НАК «Нафтогаз України». У компанії пояснили, як діє цей спосіб:

  • знижку отримають споживачі газу, які оплатять рахунок за допомогою онлайн-сервісу компанії до 15 числа кожного місяця;
  • знижку буде застосовано автоматично наступного розрахункового місяця.

«Оплачуйте за спожитий газ вчасно. Кожна сплачена вами гривня – це стабільне забезпечення блакитним паливом українців та сплачені податки на підтримку економіки нашої країни», – зазначили в компанії.

Скільки українці платять за газ?

Залежно від компанії, вартість кубометра газу в листопаді коливатиметься від 7,70 до 9,99 грн. При цьому в 7 постачальників ціна кубометра нижча за 8 грн, ще у 5 – вища.

Про це йдеться в даних моніторингу ГазПравди. Більшість (близько 98%) українських побутових споживачів газу є клієнтами газопостачальної компанії «Нафтогаз України». Це 12,4 млн українських домогосподарств, які купують паливо за гарантованою ціною 7,96 грн за кубометр.

Раніше OBOZ.UA повідомляв про те, що в Україні 2024 року зміняться суми у платіжках за доставку (розподіл) газу. Справа в тому, що основою для нарахування плати за доставку газу 2024 року є обсяги споживання блакитного палива попереднього газового року, тобто з 1 жовтня 2022-го по 30 вересня 2023-го.

Джерело

Новини України