Шкідливий контент в інтернеті: перші подкасти про безпеку дітей в інтернеті запустили в Україні

Що таке шкідливий контент в інтернеті? Це матеріали, що заохочують до небезпечної або незаконної діяльності, яка загрожує серйозною фізичною шкодою або смертю. Понад 37% дітей віком 12-15 років бачили тривожні або неприємні речі в інтернеті. 32% дітей віком 8-11 років регулярно бачать такий контент. Це дослідження опублікувала організація «Офком».

Аби допомогти батькам убезпечити дітей від загроз інтернету, громадська організація #stop_sexтинг у співпраці зі студією подкастів The Ukrainians Media запускають подкаст «Хороших батьків не блокують».

Перший епізод присвячено темі впливу воєнного контенту на дитину: як убезпечити дітей від такого контенту, яким є вплив на сон та ментальне здоров’я, що робити та як допомогти дитині, якщо вона вже побачила такий контент. 

Ведуча подкасту засновниця #stop_sexтинг Анастасія Дьякова разом з експертами розберуть реальні ситуації та дадуть відповіді на найпоширеніші запитання, наприклад: що робити, якщо ви застали вашу дитину за переглядом порно, як говорити з донькою, яка спілкується в інтернеті з таємним хлопцем, чи можна читати листування дітей в соцмережах та коли купувати дитині її перший гаджет. 

*Прослухати подкаст можна за кнопкою “Слухати подкаст”.

Прослухати перший епізод можна тут

Подкаст «Хороших батьків не блокують» складатиметься з 10 серій про реальні історії героїв щодо безпеки дітей в інтернеті та з коментарями експертів. Трейлер доступний на декількох стрімінгових платформах, у всіх соцмережах та на Ютуб-каналі #stop_sexтинг/


Джерело

Новини України