Прокурори розпочали досудове розслідування обстрілу цивільного судна у порту Одеської області

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. Цю атаку розслідують за фактом порушення законів та звичаїв війни (частина друга статті 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 8 листопада о 16:45 російська армія завдала ракетного удару в напрямку одного з портів Одеської області. Ворог влучив у цивільне морське судно, яке курсувало під прапором Ліберії та в момент атаки швартувалося до причалу морського торговельного порту.

Унаслідок ракетного удару загинув 43-річний лоцман порту, який перебував на борту судна. Поранення від уламків отримали співробітник порту та три члени екіпажу – громадяни Республіки Філіппіни.

Одного з поранених іноземців госпіталізували до медзакладу. На місці пригоди прокурори з іншими правоохоронцями фіксують черговий воєнний злочин Росії.

Портал Вгороде нагадав, що 8 листопада РФ вдарила по одному з портів Одеської області протилокаційною ракетою Х-31П. Ракета влучила надбудову цивільного судна, яке мало перевозити залізну руду до Китаю.

Джерело

Новини України