Київ відбив повітряну атаку. ППО перехопила дрони росіян, начинені вибухівкою


Київ відбив повітряну атаку. ППО перехопила дрони росіян, начинені вибухівкою

ЗСУ Gepard веде вогонь (фото — Adrian Patoka/US Army)

Вночі 20 червня армія Росії намагалась атакувати столицю дронами-камікадзе Shahed: про спалахи в небі та звуки вибухів у Києві та передмісті повідомили журналісти LIGA.net.

02:03. Загроза застосування ворогом ударних БПЛА у Київській області, написали Повітряні сили.

02:53. Дрони, схоже, підібралися до столиці: оголошено тривогу.

03:36. Перші вибухи у передмісті Києва. Робота ППО серіями з невеликими проміжками часу на одному з напрямків. До 03:45 начебто стихло.

Дивіться також: Дві САУ та БМП окупантів «випарувалися» після займання боєзапасу – три відео детонації б/к з фронту

04:01. Знов гриміло на підступах до Києва, недовго й далеко. О 04:12 – ще, але вже чули в столиці.

Поки триває очікування на офіційну інформацію, подивіться унікальне відео, як росіяни марно намагалися вразити двома «шахедами» українську РЛС у полі.

ДОВІДКА. «Шахед» (Shahed-136, «Герань-2») – «безхвостий» баражувальний боєприпас у формі трикутного крила, він же дрон-камікадзе іранського виробництва. Довжина ~3 м, розмах ~2,2 м, вага ~200 кг, зокрема маса бойової частини ~40 кг. Дальність польоту невідома, але її вистачає на сотні кілометрів на висотах від десятків метрів та вище на швидкості ~170 км/год. Оснащений двотактним двигуном 50 к.с., чий «мопедний» звук складно переплутати з чимось іншим. Shahed-131 («Герань-1») менший, має б/ч до 15 кг. Союзник російських терористів Іран передає РФ сотні «шахедів» для її геноцидної війни проти України. Вперше зафіксовано на фронті у вересні 2022-го біля Куп’янська.

  • У ніч проти 28 травня 2023 року, у День Києва, Росія масовано атакувала столицю: ППО збила десятки повітряних цілей.
  • 13 червня розвідка повідомила, що Іран збільшив постачання «шахедів» Росії та допомагає налагодити їхнє виробництво на місці.

Дивіться фото: ЗСУ показали новий комплекс ППО Avenger від США

Источник

Новини України