Найгарніші мости Європи: чому туристи обов’язково хочуть їх побачити

Європейський континент – місце, де історія і мистецтво переплітаються, створюючи неймовірну мозаїку культурних скарбів. У цій казці, де минуле та сьогодення існують зовсім поруч, переправи відіграють особливу роль, сполучаючи різні частини міст та країн. І серед них є ті, які виділяються своєю неперевершеною красою і символічним значенням.

Тауерський Міст, Лондон, Велика Британія

З-поміж численних памʼяток англійської столиці, Tower Bridge – справжня візитівка не лише Лондона, а й держави в цілому. Ця надзвичайна споруда, що зʼєднує два береги річки Темзи, подарує вам незабутні враження.

Тауерський міст – справжній архітектурний шедевр. Його конструкція приголомшує складністю й декоративними елементами.

Зведення переправи було завершено у 1894 році. Обидві башти прикрашені розкішними бароковими деталями, а центральна ділянка обладнана механізмом, який дозволяє підіймати дві частини мосту, щоб пропустити великі судна. Від цього видовища перехоплює подих. До речі, графік розведення можна подивитися на офіційному сайті.

Верхні переходи між вежами було створено для того, щоб пішоходи могли вільно пересуватися через річку, навіть коли нижні з’єднання піднято. Зараз там розташований музей, який розповідає про історію споруди та її роль у розвитку Лондона.

Tower Bridge знаходиться поруч з одним із найдавніших архітектурних об’єктів міста – Лондонським Тауером. З переправи відкриваються захопливі види на фортецю, сучасні хмарочоси та Темзу.

Міст Ріальто, Венеція, Італія

Венеція – одне з найромантичніших місць світу, відоме своєю унікальною архітектурою і дивовижними каналами. Серед численних визначних пам’яток у даному регіоні – Міст Ріальто: справжня перлина мистецтва, що перетинає Гранд канал.

Ця арка – найстаріша камʼяна конструкція Венеції. Її було зведено ще у XVI столітті, тож вона є свідком багатьох історичних подій. Опорою будови, що простояла до наших днів, слугують 12 тисяч дубових паль, забитих у дно лагуни. В галереї на мосту, як і раніше, працюють невеликі магазинчики та ювелірні крамниці.

Споруда розташована в самому серці італійського міста. Звідти відкриваються чудові краєвиди на Гранд канал, а особливі венеційські гондоли, які проходять під переправою, створюють надзвичайну атмосферу.

Ця конструкція була й залишається символом багатовікової історії й унікальної культури Венеції. Вона відображає її дух і незмінну красу.

Карлів міст, Прага, Чехія

Середньовічний центр щороку приваблює мільйони туристів своїми визначними памʼятками. Однією з них є Карлів міст, що простягається через річку Влтаву. Король Карл IV велів збудувати переправу для об’єднання двох частин Праги – Малої Страни та Старого Міста. Існує повірʼя, що монарх власноруч заклав перший камінь споруди.

Інженерна будова за час існування встигла обрости численними легендами. За найпопулярнішим переказом із неї скинули шанованого в Чехії святого Яна Непомуцького. І начебто в місці, де його тіло ввійшло у хвилі річки, над водою виникло сяйво у вигляді 5 зірок. Саме тому Непомуцький відтоді зображується із сузірʼям над головою. Локація, біля якої, буцімто, скидали преподобного через поручні, відмічена вмурованим у стінку хрестом і двома мідяними гвіздками поруч.

Старовинна переправа – справжня архітектурна перлина, оздоблена бароковими скульптурами та статуями. Прогулянка тут подарує можливість роздивитися всі витончені деталі й насолодитися видами на Влтаву.

Міст Капелльбрюкке, Люцерн, Швейцарія 

Країна величних Альп і кришталевих озер славиться своєю неймовірною природною красою і гірськими пейзажами. Однак, серед численних визначних місць та архітектурних шедеврів, міст Капелльбрюкке є однією з найпопулярніших памʼяток у всій державі. Ця чарівна споруда, що була побудована у XIV столітті, зʼєднує два береги річки Ройс.

Будова відома тим, що спроєктована під незвичним кутом до набережної та з одного боку примикає до восьмикутної вежі. Завдяки дерев’яній конструкції й старовинним деталям вона має свій неповторний характер. Під час прогулянки ви не тільки зможете насолодитися видами на водоймище і місто, але й матимете можливість доторкнутися до історії та мистецтва. Під дахом артцентру, що знаходиться на пішохідній переправі, розміщені яскраві сцени з минулого Швейцарії у вигляді 111 трикутних картин.

Капелльбрюкке розташований біля Капелльплатц (Площі Капелл), де можна знайти численні музеї та виставки. Однією з них є Галерея Річарда Вагнера, присвячена життю і творчості відомого композитора.

Ці дивовижні мости – неоціненні докази архітектурної майстерності наших предків. Вони розказують щось особливе про кожне місто. Тож їх неперевершена краса заслуговує на вашу увагу. 

Раніше OBOZREVATEL розповідав про 10 мостів та віадуків, від яких перехоплює подих.

Джерело

Новини України