13 головних претендентів на Оскар 2024: які фільми мають найбільшу кількість номінацій

Уже 11 березня Американська кіноакадемія назве ті фільми, акторів та режисерів, які вразили її найбільше минулого року, а поки поціновувачам кіно залишається лише гадати, хто з номінантів забере статуетки. Логічно, що стрічки, які відзначили в багатьох номінаціях, мають більше шансів, тож цілком ймовірно, що деякі делегації потримають в руках не одну нагороду.

До прикладу, нашумілий «Опенгеймер» може претендувати на перемогу аж у 13 різних категоріях. OBOZ.UA розповість про фільми, котрі мають багато номінацій цього року.

«Оппенгеймер» Крістофера Нолана, як ми вже зазначили, вразив кіноакадемію не лише сюжетом, а й операторською роботою, грою акторів, режисурою та іншим. «Найкращий фільм», «Найкращий режисер», «Найкращий актор», «Найкращий актор другого плану», «Найкраща акторка другого плану» – це лише менша кількість нагород, які може забрати команда, що працювала над стрічкою.

Другою за кількістю номінацій стала кіноробота «Бідолашні створіння» Йоргоса Лантімоса, яка може отримати аж 11 нагород. Режисер створив щось вкрай нетипове для Голлівуду, за що й отримав заслужене визнання.

Замикає трійку лідерів фільм «Вбивці квіткової повні», котрий потрапив у 10 різних номінацій. Леонардо Ді Капріо – головний герой – хоч і не потрапив у категорію «найкращий актор», але фільм може претендувати на нагороди за найкращу режисуру, актрису та на головну статуетку за «найкращий фільм».

Стрічка «Барбі» з Марго Роббі може отримати 8 номінацій, якщо виграє в кожній з них. Хоч вона була касовішою, ніж «Оппенгеймер», критики зустріли кіно прохолодніше.

«Маестро» про життя композитора Леонарда Бернстайна, де головного героя назвали «російським євреєм» має 7 номінацій.

Трохи менше нагород можуть отримати:

«Анатомія падіння» – 5 номінацій

«Зона інтересу» – 5 номінацій

«Наполеон» – 3 номінації

«Наяд» – 2 номінації

«Місія Неможлива: Розплата. Частина перша» – 2 номінації

«Снігова спільнота» – 2 номінації

«Творець» – 2 номінації

«Минулі життя» – 2 номінації

Раніше OBOZ.UA писав про повний список претендентів на головні кінонагороди року. За одну з них змагатиметься і українська стрічка «20 днів в Маріуполі».

Джерело

Новини України