Землю накрила дводенна магнітна буря: як це вплине на метеочутливих людей

Порівняно з лютим березень у плані сонячної активності буде доволі спокійним місяцем. Загалом фахівці очікують магнітні бурі лише вісім днів. Проте перше в березні явище вже почалось і буде ще два дні.

Згідно з оновленими даними Мeteoagent, сонячна активність першого березня спровокувала вже другого числа магнітну бурю, якій за 9-бальною системою надали чотири бали (помірне явище). Вона буде тривати до четвертого березня включно, хоча й стане слабкішою.

У більш тривалому прогнозі зазначається, що 10 березня також очікується помірна буря. Явище аналогічної інтенсивності прогнозують на 15-16 березня. І 21-22 березня можлива слабка буря. Проте фахівці підкреслюють, що прогнози на місяць щодо Сонця завжди неточні. 

Так чи інакше, проте підготуватись до явища буде незайвим. Дослідження показали, що такі бурі можуть погіршувати самопочуття.

Що таке метеочутливість

За визначеннями медиків, метеочутливість є природною, генетично зумовленою реакцією людського організму на зміни погодних умов. Тобто, на тиск, вологість і таке інше. Метеозалежні люди, а таких до 15% всього населення Землі, також реагують на сонячні явища.

Частіше за все люди під час магнітних бур відчувають біль у голові та в серці. Серед інших симптомів слабкість, перепади настрою. Магнітні бурі можуть спричинити розвиток тривожних станів, підвищення агресивності, посилення страху та панічних проявів тощо.  Хто в зоні ризику

На чутливість до погоди впливають стать, вік, спадковість і загальний стан здоров’я. Наприклад, жінки більш схильні реагувати на зміни погоди, ніж чоловіки.

Найсильніше магнітні бурі діють на людей з хронічними недугами – бронхіальна астма, артрит, ревматизм, серцеві захворювання, тиск. Метеозалежність може також з’явитись у тих, хто переніс струс мозку, страждає вегето-судинною дистонією або атеросклерозом.

Що потрібно робити

Передусім фахівці радять відмовитися від шкідливих звичок. Можна навіть не назавжди, а на кілька днів до та під час бур.

Дотримуйтеся режиму дня. Контролюйте свої емоції та рівень психологічного напруження протягом дня. Якщо фізичний стан дозволяє – займіться фізичною активністю. Взагалі метеочутливим медики рекомендують щодня перебувати на свіжому повітрі не менше 30 хвилин, регулярно займатися спортом та загартовувати організм, більше відпочивати і вести здоровий спосіб життя. 

Позбутися від симптомів метеозалежності можна також, дотримуючись дієти. Слід відмовитися від важкої їжі, краще харчуватися частіше, але невеликими порціями, віддаючи перевагу рослинним та молочним продуктам. Також додайте в дієту продукти з підвищеним вмістом калію, вони допоможуть роботі серця.

Як повідомляв OBOZ.UA, синоптики застерегли, що на початку весни погода здивує контрастами. Вони прогнозують, що після «лагідного» з погляду температурного режиму лютого в Україні на початку березня очікується похолодання.

Джерело

Новини України