Майже весна: синоптики дали прогноз погоди на вівторок, 27 лютого

У вівторок, 27 лютого, за три дні до весни, погода в Україні обжене календар і подарує багато сонячних променів і достатньо тепла. Проте очікуються температурні контрасти.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі. За прогнозами синоптиків, в останні дні зими переважатиме антициклональний характер погоди, по всій території України буде без опадів та достатньо сонячно навіть за перемінної хмарності.

Протягом дня 27 лютого у більшості областей буде тепло, +6…+11 градусів, а на заході та в Житомирській, Вінницькій областях справжня весна – просто «квітневі» +11…+16, а на Закарпатті навіть до +18. В Одеській області й у Криму до +14. На решті території вдень +5…+10.

А от уночі подекуди буде морозно. Так, окрім західних областей, на решті території країни в нічний час доби очікується від +2 до -4. Найхолодніша ніч буде в Луганській області, де стовпчики термометрів опустяться до -5.

Повітряні потоки рухатимуться у південно-східному напрямку зі швидкістю 5-10 м/с.

У Києві та області 27 лютого буде мінлива хмарність, опадів не передбачається. Вітер південно-східний, 5-10 м/с.

У столиці вдень температура повітря прогріється до +7…+9 градусів, уночі очікується близько 0.

По області температура вночі від +1 до -4, вдень +5…+10.

Разом з тим метеорологи попереджають про значну сніголавинну небезпеку.

Так, 27 лютого на високогір’ї Закарпатської та Івано-Франківської областей можливе сходження лавин за низьких додаткових навантажень, окремих природних середніх та великих лавин.

Оголошено третій рівень сніголавинної небезпеки. Українцям радять утриматись від походів на високогір’я.

Як повідомляв OBOZ.UA, синоптики застерегли, що на початку весни погода здивує контрастами. Вони прогнозують, що після «лагідного» з погляду температурного режиму лютого Україну на початку березня накриє негода, буде похолодання.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новини України