Які бандажі допомагають у лікуванні переломів і захворювань рук

Найчастіше лікарі стикаються з травматизмом рухливих частин тіла, насамперед плеча, ліктя, променево-зап’ясткового суглоба. Щоб максимально швидко відновити свободу дій пацієнта, місце перелому, забиття, розтягування потрібна надійна фіксація. Для полегшення реабілітаційного періоду та прискорення загоєння в магазинах медичної техніки, аптеках можна купити бандаж для зламаної руки. Вироби представлені в асортименті. Кожен варіант виготовляється з певного виду матеріалів, має своє призначення, особливості використання.

Фіксатори для ліктя, плеча, кисті можуть застосовуватися з лікувальною і профілактичною метою. Їх часом носять спортсмени, вантажники для запобігання професійній травмі. Є аксесуари, які лікарі призначають до використання під час лікування сухожиль, зв’язок, суглобів. Але самостійно робити собі призначення і купувати пристосування не варто, адже можна завдати ще більшої шкоди. Важливо правильно вибрати тип, конструкцію, жорсткість бандажу, що може тільки фахівець, провівши попередньо огляд і консультацію.

Замовити призначений виріб, ознайомитися з його характеристиками і правилами застосування, можна на сайті інтернет-магазину OSD. За потреби, представники компанії нададуть консультацію щодо будь-яких товарів. Різною мірою всі вироби забезпечують фіксацію. Але важливо придбати саме той, що допоможе у конкретному випадку.

Які бандажі для рук є у продажу

Підбирати фіксатор для перелому руки потрібно в індивідуальному порядку. При цьому враховуються:

  • особливості травми;
  • тривалість захворювання.

Навіть якщо ще вивих, забиття, не варто діяти самостійно. Наслідками використання неправильного бандажа можуть стати набряки, біль, погане загальне самопочуття, подовження часу одужання.

В цілому бандажі для верхніх кінцівок поділяються на кистьові, ліктьові, плечові, променево-зап’ясткові. Під час перелому або інших проблем із руками важливо, щоб суглоб постійно перебував у стабільному положенні. З пошкодженої області потрібно зняти навантаження, завдяки чому болючі відчуття зменшаться і прискориться реабілітація. Хороший ефект дає поєднання правильно підібраного ортопедичного аксесуара з:

  • масажем;
  • медикаментозним лікуванням;
  • лікувальною фізкультурою.

Але будь-які дії повинен призначити фахівець.

Який фіксатор допоможе вилікувати лікоть

Пристосування для цієї ділянки руки виробляються двох видів:

  • Бандажі — застосовуються для профілактики та нескладних ушкоджень судин, зв’язок. Виробляються з трикотажу, неопрену та інших еластичних щільних тканин. Деякі моделі оснащуються ременями, які можна регулювати, і силіконовими вставками.
  • Ортези — виписуються лікарями після проведення серйозних операцій, пошкоджень. Відрізняються більш складною конструкцією. Мають жорсткі елементи: пластикові регулятори, металеві спиці, шарніри, шини.

Чим складніша  конструкція, тим дорожче коштує ліктьовий бандаж.

Види та особливості фіксаторів для зап’ястя

Бандаж на кисть виготовляється таких видів:

  • Фіксуючі пов’язки — забезпечують легку компресію. Застосовуються для профілактики та при нескладних розтягуваннях. Можуть мати легку зігрівальну та масажну властивість.
  • Бандажі напівжорсткі — застосовуються при паралічі рук, після інсультів, під час долікування переломів.
  • Ортези сильної фіксації — підходять при складних розтягуваннях, травмах, сильно забитих місцях. Фіксують одночасно зап’ястя та декілька пальців руки.
  • Локальні шини — застосовуються у випадках, коли немає потреби у знерухомленні всієї кисті. Вони іммобілізують виключно пошкоджену ділянку.

Купити бандаж на руку в Україні можна від вітчизняних і зарубіжних виробників.

Джерело

Новини України