Зеленський назвав одну з головних цілей України на 2024 рік: для її досягнення потрібно посилити ППО

Одна з основних цілей України на 2024 рік – економічне зростання. Для її реалізації необхідно посилити систему протиповітряної оборони.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс 17 лютого. Український лідер зауважив, що минулого року наша держава підвищила ВВП на 5%, цьогоріч потрібно не менше.

«Щоб додати Україні більше економічної самостійності», – пояснив президент, додавши, що основна умова у цьому питанні – посилення системи ППО.

Нагадаємо, 17 лютого Зеленський також виступив на головній сцені Мюнхенської безпекової конференції у Німеччині. Основне послання, яке він адресував європейським лідерам, – 2024 рік повинен стати початком повного відновлення світової безпеки.

На початку свого виступу президент наголосив, що 24 лютого могло стати кінцем світу, яким ми його знаємо. Але країни-партнери цьому запобігли – разом.

«Якщо ми не будемо діяти зараз – Путін зробить наступні роки катастрофічними для всіх», – наголосив Зеленський, додавши, що сьогодні немає жодної країни, якій би не загрожувала російська агресія.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– На полях Мюнхенської безпекової конференції Зеленський провів переговори з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Глави держав обговорили можливі спільні економічні проєкти, а також двосторонню співпрацю у торговельно-економічній, енергетичній, гуманітарній та інших сферах.

– Також Зеленський зустрівся з прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен. Під час переговорів вони обговорили підготовку двосторонньої угоди про безпеку та оборонну підтримку України.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новини України