Миколаївський дизайнер з LEGO відтворює зруйновані обстрілами РФ будівлі. Фото і відео

Дизайнер із Миколаєва Олександр Єрмолаєв разом із командою відтворює з конструктора LEGO будівлі, які були зруйновані російськими обстрілами. Проєкт, який отримав назву «MiNiMISTO», зародився ще до повномасштабної війни, під час карантину через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє «Суспільне». Спочатку це було просто хобі Олександра, а метою проєкту була популяризація історії та архітектури Миколаєва. «Я не сподівався на його продовження, ось таку постійність, серійність і так далі. Але коли побачив фідбек від користувачів соцмереж, де я викладав свої роботи, зрозумів, що людям це цікаво та корисно взагалі, як популяризація історії Миколаєва в той час», – каже дизайнер.

Коли ж почалося повномасштабне вторгнення РФ і загарбники одне за одним почали знищувати українські міста, стираючи з лиця землі памʼятні для жителів будівлі, Єрмолаєв вирішив розширити проєкт.

Так він разом із командою почав відтворювати будівлі, які своїми обстрілами зруйнували або пошкодили російські війська по всій Україні. Серед них зокрема кінотеатр «Перемога» в Маріуполі, залізничний вокзал Бахмута, Сєвєродонецький міський театр драми, маяк на острові Зміїний та багато інших.

«В перші дні (повномасштабної війни – Ред.) звичайно мова не йшла про LEGO, все це було згорнуто. Але з часом сидячи в коридорі я зрозумів, що треба використовувати наш інструментарій для того аби показувати воєнні злочини, які коять росіяни на нашій землі», – розповів Єрмолаєв.

Тоді ж, 2022 року, до проєкту «MiNiMISTO» приєдналися фанат LEGO з Польщі Артур Самков та стоматолог родом із Краматорська Ілля Зубашев.

Конструювати будівлі чоловікам допомагає спеціальний ресурс, на якому з деталей конструктора можна зібрати споруду онлайн. Потім, вже маючи ці дані, модель можна відтворити наживо.

«Через обмеженість у деталях LEGO більша частина робіт команди «MiNiMISTO» зберігається в електронному форматі», – сказано в повідомленні.

Як повідомляв OBOZ.UA, українська платформа United24 спільно з Lego Creators створили конструктори у вигляді трьох українських архітектурних пам’яток – київської Батьківщини-матері, кримського Ластівчиного гнізда та маріупольської старої водонапірної вежі. Усього було створено по 5 екземплярів кожного конструктора.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новини України