«Готуємо нові оборонні пакети»: Зеленський озвучив плани на новий тиждень. Відео

Україна визначила графік міжнародної комунікації на наступний тиждень. Її основна мета – захист міжнародного права та нові оборонні пакети для Сил оборони.

Про це у вечірньому зверненні до українців повідомив президент Володимир Зеленський. Він висловив переконання, що за підсумками нового тижня наша держава стане сильнішою.

«Це важливо, щоб кожен тиждень додавав нашим двостороннім відносинам з партнерами більше чітких домовленостей, а оборонним коаліціям – більше стійкості в постачанні зброї, снарядів і техніки», – зазначив український лідер, висловивши вдячність усім, хто допомагає Україні.

Також президент подякував українським воїнам на всій лінії фронту, від Купʼянська до Кринок.

«Особливо сьогодні я хочу відзначити наших прикордонників – воїнів підрозділів Прикордонної служби України, які не лише захищають наш державний кордон, але й нарівні з усіма воюють на різних напрямках фронту. Бригада «Сталевий кордон» – міцні воїни, захист Харківщини, Купʼянський напрямок – я дуже вдячний усім вам», – наголосив Зеленський.

Окремо він відзначив низку військовослужбовців: солдатів Артема Цаплюка та Ігоря Каменецького, молодших сержантів Юрія Попіша та Ярослава Шолома, підполковника Валерія Гаврилюка, солдата Євгена Сердюка, старшого сержанта Кирила Чумаченка.

«Іще Марʼїнський напрямок – Прикордонна комендатура швидкого реагування Житомирського загону: дякую всім вам, наші воїни, за влучність та знищення російської техніки. А особливо я відзначу молодшого сержанта Павла Шевчука та сержанта Радіона Блашка – просто молодці, хлопці!», – зазначив глава держави.

Також Зеленський відзначив воїнів 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ, 68-ї окремої єгерської бригади, 100-ї окремої бригади ТрО.

«Хлопці, які настільки хоробрі, які настільки свідомі, настільки самовіддані, що саме завдяки саме таким нашим воїнам світ – попри все – продовжує вірити в Україну, у нашу можливість пройти цю війну так, як саме Україні потрібно», – наголосив глава держави.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Зеленський заявив, що усі заморожені активи Росії мають бути конфісковані. За його словами, попри різні виклики, Україні вдалося зберегти міжнародну увагу до нашої битви за незалежність.

– Також президент повідомив, що в Україні запустили новий механізм комунікації з підприємцями – Всеукраїнську економічну платформу. На ній буде представлено усю спільноту українського бізнесу.

Джерело

Новини України