Словаччина не блокуватиме купівлю Україною зброї: Фіцо прибув з візитом до Ужгорода, досягнуто важливих домовленостей. Фото і відео

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо прибув із візитом до Ужгорода. Там він провів перемовини з українським колегою Денисом Шмигалем.

Відповідне відео прем’єр-міністр України опублікував у своєму Telegram. Він зазначив, що українська сторона розраховує на конструктивний діалог.

«На порядку денному – наші двосторонні відносини та підтримка європейських ініціатив», – повідомив Шмигаль.

За підсумками перемовин Шмигаль повідомив про досягнення згоди з низки питань і конкретні домовленості:

– Словаччина не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у її бізнесу;

– словацька компанія постачатиме Україні техніку для зведення оборонних рубежів;

– Словаччина підтримає програму Ukraine Facility, яка передбачає виділення Україні 50 млрд євро з боку Європейського Союзу.

– Прем’єр Фіцо запевнив Шмигаля у повній підтримці євроінтеграційних прагнень України.

Український прем’єр зазначив, що Україна та Словаччина продовжать плідну співпрацю заради безпеки та процвітання наших країн. Вдячні словацькому народу, який допомагає Україні та українцям у ці непрості часи.

Нагадаємо, напередодні свого візиту до Ужгорода Фіцо заявив, що в Києві нібито «немає війни та абсолютно нормальне життя». Примітно, що цю репліку він виголосив у вівторок, коли українська столиця потерпала від російських обстрілів.

На запитання журналістів щодо причин зустрічі політиків в Ужгороді, а не в Києві, словацький прем’єр роздратовано відповів, що не бачить різниці.

Президент Європейської народної партії, голова відповідної групи Європарламенту Манфред Вебер дорікнув Фіцо за брехню і назвав його слова неповагою до народу України.

«Він (Фіцо. – Ред.) повинен негайно приїхати до Києва», – сказав Вебер, коментуючи слова премʼєра Словаччини.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Раніше Фіцо заявив, що Україна – «не суверенна держава». За версією словацького політика, вона нібито повністю перебуває під контролем США.

– Також прем’єр-міністр Словаччини заявив, що виступає проти вступу України в Північноатлантичний альянс. Про це він планував сказати прем’єр-міністру України під час зустрічі в Ужгороді.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новини України