Їдемо до Японії: що обов’язково подивитися у країні вранішнього сонця

Кожен куточок цього краю унікальний та особливий. Куди не глянь, скрізь знайдеться щось цікаве та незвичне. Це стосується не тільки чудес, що звела людина, а й природних див. Сьогодні ми розкажемо, до яких локацій необхідно потрапити, якщо плануєте мандрівку Японією. Тож сідайте зручненько та починайте своє знайомство зі східною культурою.

Гора Фудзі

Розпочнемо зі священного символу держави. Це не просто гора, а слабоактивний вулкан. Він вважається безпечним для відвідувачів. Останнє його виверження було ще у 1707 — 1708 роках.

Тому не бійтеся їхати до нього. У його підніжжі спокійно розташовуються різні населені пункти. Японці довіряють небесам та не збираються переїжджати з рідних земель. А ще вони впевнені: якщо зійти на цю вершину, то можна отримати просвітлення розуму та очищення душі.

Сюди варто піднятися хоча б заради місцевих краєвидів. Говорити, що вони прекрасні – це нічого не сказати.

Замок Інуяма

Фортеця з білого мармуру знаходиться в однойменному місті. Це найстаріший бастіон у всій країні. Він гордо височіє на скелястому пагорбі, а знизу його кам’яні мури захищає бурхлива річка Кісо.

Перші згадки про форпост датуються XV століттям. За офіційною інформацією його будівництво тривало 23 роки. Але по завершенню робіт він постійно реставрувався. І справа не у війнах чи революціях. Річ у тім, що твердиня зведена у сейсмічно активній зоні, тож часто руйнується і потребує ретельного догляду.

На території замку розташованийодин із національних скарбів Японії. Йдеться про основну башту, що збудована в стилі епохи Адзуті-Момояма. Конструкція споруди ділиться на три зовнішні яруси, чотири внутрішні поверхи та два підвальних приміщення. До речі, цей вигляд вважається більш осучасненим, хоча останній раз цитадель кардинально змінювали ще у 1617 році.

Район Гіон у Кіото

Це славнозвісний квартал гейш, до якого щороку прямують десятки тисяч туристів. Сюди треба потрапити хоча б раз у житті. На мальовничих вуличках можна не лише побачити традиційних японських акторок, а й доторкнутися до прадавньої історії.

Саме тут розміщена єдина школа, де маленьких дівчаток навчають мистецтва гейш. З семирічного віку батьки віддають своїх доньок, щоб вони освоїли різні навички. Тут вони опановують вокал, танці, грим, навички правильного носіння кімоно, гри на самісені та, звісно, ведення розмов з чоловіками.

Тільки тут ви зможете побачити цю культуру без змін та інтерпретацій. Тож неодмінно додайте цю локацію до списку місць, які ви плануєте відвідати під час подорожі Японією.

Міжнародний музей манга

Справжній рай для любителів японських коміксів. Виставкова зала відкрилася відносно нещодавно – 2006 року – та вже встигла завоювати увагу багатьох мандрівників. Наразі колекція вміщує понад 200 тисяч екземплярів. Серед них є рідкісні післявоєнні книги та журнали періоду Мейдзі.

Кіотська виставкова зала працює щодня, крім середи. Також вона не приймає відвідувачів у період новорічних свят. Тож якщо ви полюбляєте цей різновид мистецтва, обов’язково завітайте сюди, але заздалегідь пропишіть свій маршрут, щоб точно потрапити всередину.

Токійська телевежа

Щоб побачити Токіо як на долоні, неодмінно відправтеся до цієї локації. Тим паче, піднятися на неї може кожен охочий. Це не просто чергова висока споруда, а справжня зірка міста. Більшість туристів впевнена: шпиль чимось нагадує знамениту Ейфелеву башту.

На сьогодні це найвища пам’ятка у світі, її висота становить 634 метри. Вона має два оглядових майданчики, дістатися до яких можна за допомогою швидкісних ліфтів. Звідси відкриваються неймовірні краєвиди та навіть видно гору Фудзіяма.

Національний театр бунраку

Парам із дітьми радимо навідатися до Осаки. Тут проходять лялькові вистави, які виконуються під акомпанемент традиційного японського музичного інструменту. Герої також відрізняються від наших. Маріонетки зроблені майже у повний зріст дорослої людини. Малеча точно буде здивована.

Храм Тодай-дзи

Найсвященніше місце у всій державі, що символізує дух і культурні переконання японців. Перші згадки про комплекс датуються ще 728 роком. Тоді імператор Сему звів на цій землі гробницю для свого однорічного сина, який помер від невідомої хвороби. Згодом монарх видав указ побудувати нову церкву, що викличе повагу у самого Будди, 15-метрова статуя якого прикрашає це місце. Поговорюють, що над нею працювало понад 2 600 000 підданих.

До цієї святині приїжджає багато туристів з усього світу. А сама споруда часто з’являється у стрічках кінофільмів та серіалів.

Японія – прекрасна країна з неймовірною культурною спадщиною. Тут вміють зберігати традиції та йти в ногу з часом. Тут створюють неймовірні технології та разом із тим проводять чайні церемонії. Тут прекрасне все, і ви маєте це відчути та побачити на власні очі.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що варто скуштувати за кордоном.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки! 

Джерело

Новини України