Не на рівні 2022-2023 років: у США зробили заяву щодо допомоги Україні й назвали головну мету

Сполучені Штати Америки не будуть надавати Україну військову допомогу на тому рівні, як це було протягом 2022-2023 років. Проте це не означає припинення американської підтримки української держави.

Про це на брифінгу заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер. За його словами, Вашингтон прагне посприяти Києву в розбудові власної військово-промислової бази.

«Ми будемо продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Та це не означає, що ми продовжуватимемо підтримувати її на тому ж рівні військового фінансування, що й у 2022 і 2023 роках», – сказав він.

Американський чиновник додав: у Вашингтоні не вважають потреби в продовженні підтримки України на попередньому рівні. Бо його мета – допомогти Києву «стати на власні ноги». Тобто розбудувати свою військово-промислову базу так, щоб Україна мала змогу самостійно фінансувати, виробляти та закуповувати озброєння, яке їй потрібно.

«Але ми ще не на цьому шляху, і саме тому так важливо, щоб Конгрес ухвалив законопроєкт про додаткове фінансування. Адже ми ще не досягли того рівня, коли Україна може захистити себе, спираючись лише на власні сили», – пояснив Міллер.

Як повідомляв OBOZ.UA, напередодні в Білому домі заявили про відсутність грошей для нових пакетів допомоги Україні, зокрема до ухвалення рішення Конгресом США. На цьому тлі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що Київ не має плану «план Б» на випадок припинення західної підтримки.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новини України