Краще з дому не виходити: синоптики дали прогноз погоди на четвер, 4 січня

Погода в Україні у четвер, 4 січня, буде хмарною практично у всіх областях. Окрім південних регіонів, по Україні очікуються дощі та подекуди мокрий сніг.

Про це йдеться у прогнозі Укргідрометцентру, опублікованому на офіційній Facebook-сторінці установи. Синоптики стверджують, що на Закарпатті, а також на південному сході, варто очікувати помірний дощ.

У Карпатах та на північному сході прогнозують сніг, мокрий сніг та ожеледь. У центральній частині країни буде невеликий мокрий сніг із переходом у дощ. У південних регіонах України опадів не очікується, синоптики кажуть, що буде сонячно.

Температура повітря у західних областях буде вдень від +6 до +10 градусів, уночі очікується від +3 до +5. На півночі вночі очікуються морози до -10 градусів, вдень від -2 до -4.

У центральних та східних областях удень від +5 до +7, уночі прогнозують від 0 до +4.

У Кіровоградській, Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, а також у Криму, вдень стовпчики термометрів показуватимуть +9…+11 градусів. Вночі на півдні очікується +5…+3.

Українські синоптики також попередили, що на високогір’ї Закарпатської та Івано-Франківської областей можливе сходження лавин за низьких додаткових навантажень. Вони порадили утриматись від походів на високогір’я.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Укргідрометцентрі розповіли, що на початку 2024 року в Україні очікується аномально тепла погода. У деяких регіонах нашої країни повітря прогріється до +9…+11 градусів.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новини України