Краще пересидіти вдома: синоптики дали прогноз погоди на 1 січня 2024 року

Погода в Україні у понеділок, 1 січня, буде хмарною практично у всіх областях. На Закарпатті, а також на півночі та на Вінниччині очікуються дощі та мокрий сніг.

Про це йдеться у прогнозі Українського гідрометцентру, опублікованому у Facebook. За даними синоптиків, у Карпатах та на Закарпатті будуть значні дощі та пориви вітру від 15 до 10 метрів за секунду.

Водночас у центрі та на півдні України вночі та вранці місцями очікується туман.

Температура повітря у західних областях буде від +5 до +8 градусів, а вночі від +4 до +2. На півночі вдень синоптики прогнозують +2..+4 градуси, а вночі від +1 до -1 градуса.

У центральних областях України 1 січня очікується вдень температура від +5 до +7. Вночі стовпчики термометрів показуватимуть від 0 до +2 градусів. На сході вдень у понеділок +2..+4 градуси, вночі від 0 до -2.

У південних регіонах нашої країни у понеділок стовпчики піднімуться до +11 градусів, вночі буде від 0 до +4.

У столичному регіоні 1 січня буде хмарно з проясненнями. Уночі без опадів, вдень очікується дощ. Температура на Київщині вночі від +3 до -2, вдень +2..+7. У Києві вночі близько 0 градусів, удень до +6.

На високогір’ї Івано-Франківської області у зв’язку з опадами очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень). Синоптики попередили про можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин.

Помірна сніголавинна небезпека (2 рівень) утримується на високогір’ї Закарпатської області.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Укргідрометцентрі розповіли, що на початку 2024 року в Україні очікується аномально тепла погода. У деяких регіонах нашої країни повітря прогріється до +9…+11 градусів.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новини України