В енергосистемі зафіксували дефіцит: в «Укренерго» звернулись до українців і закликали заощаджувати електроенергію

В Україні в середу, 13 грудня, споживання електроенергії тримається на високому рівні, що створює додаткове навантаження на енергосистему. У зв’язку з цим енергетики закликали споживачів ощадливо споживати електроенергію.

На ТЕС та ТЕЦ вийшло в ремонт по одному блоку. Про це йдеться в повідомленні «Укренерго».

«Сьогодні споживання зранку на 0,7% нижче, ніж вчора, 12 грудня. Вчора, 12 грудня, добовий максимум був ранковим й на 2% нижче, ніж 11 грудня. Загалом же рівень споживання залишається на високому рівні, що створює додаткове навантаження на енергосистему. Тому дуже важливо продовжувати споживати електроенергію ощадливо», – йдеться в заяві.

Як зазначається, на теплових електростанціях один блок включився після ремонту, один пішов в ремонт. Ще на одному блоці продовжено термін відновлювальних робіт. Також в аварійний ремонт вийшов один блок на теплоелектроцентралі. Сонячні електростанції майже не виробляють електроенергію через хмарну погоду. Водночас ліміти споживання не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.

Яка ситуація в областях?

На ранок 12 грудня знеструмлено через негоду 247 населених пунктів у таких областях:

  • Дніпропетровська;
  • Донецька;
  • Київська;
  • Харківська.

«Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 445 населені пункти. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Київській, Одеській, Миколаївській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях», – підсумували в компанії.

Як заощаджувати електроенергію?

  • Вимкнути «зайве» світло в приміщеннях;
  • не вмикати одразу кілька потужних приладів. Наприклад, бойлер, пральну машину та праску. А в обідню перерву не вмикайте разом чайник та мікрохвильову піч;
  • якщо температура повітря в приміщенні комфортна, вимкніть кондиціонери та обігрівачі;
  • витягніть зарядні пристрої з розеток, якщо вони вже зарядили ваші ґаджети.

Як повідомляв раніше OBOZ.UA, українці можуть зекономити на електроенергії, знаходячись на роботі. Один із способів – слідкувати за тим, щоб не були увімкнені одночасно кілька потужних електроприладів.

Джерело

Новини України