«Ми готові зміцнювати свободу разом»: Зеленський в Аргентині зустрівся з президентом Мілеєм. Відео

Після урочистої інавгурації нового президента Аргентини Хав’єра Мілея, що відбулася 10 грудня у Буенос-Айресі, він провів окрему зустріч з лідером України Володимиром Зеленським. Він подякував колезі за те, що той знайшов час і прибув із візитом із Києва, подолавши складний та довгий шлях.

Зеленський у свою чергу подякував Мілею за демонстративну підтримку України під час війни. Про переговори двох політиків розповіли в Офісі президента.

«У період війни складно знайти час і пролетіти пів земної кулі. Але ми почули вас, ваші сигнали в парламенті та вашу особисту енергію щодо підтримки України, наших людей, які борються проти російської агресії», – звернувся український глава держави до Мілея через перекладача.

За словами Зеленського, дві держави можуть мати потужне спільне майбутнє. Гаранти погодили, що робитимуть усе можливе, щоб міжнародні відносини зберігалися на високому рівні двох партнерів та союзників.

«Я запросив аргентинську сторону до участі у четвертій зустрічі радників з національної безпеки та зовнішньої політики щодо реалізації Формули миру у січні 2024 року та у підготовці першого установчого Глобального саміту світу», – передає пресслужба слова гаранта.

Зеленський також зазначив, що останні президентські вибори в Аргентині показали, що її народ цінує свободу та демократію. Це ще більше пов’язує їх із українцями, які сьогодні готові віддати життя за ці спільні цінності.

Нагадаємо, під час інавгурації Мілей з великою привітністю та теплом поспілкувався з українським колегою. Він подарував Зеленському єврейський свічник, який цього тижня горить у кожному єврейському будинку на честь свята Хануки.

Як повідомляв OBOZ.UA, після Аргентини президент Зеленський вирушить до Сполучених Штатів. Там глава держави зустрінеться із Джо Байденом, щоб обговорити перспективи майбутньої підтримки України у війні проти загарбників із Росії.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новини України