Нетипові країни для пляжного відпочинку: куди поїхати на початку зими

Сезон дощів та холодів вже встиг добряче набриднути. Сонечко все менше і менше пробивається крізь хмари, дмуть сильні вітри ще й темніє значно раніше. Всі ці погодні умови дуже впливають на настрій людей. А це тільки початок. Адже попереду на нас чекають морози та хурделиці.

Що ж робити тим, хто вже встиг засумувати за теплом? Звісно, летіти туди, де літо цілий рік. Де можна без перестанку приймати сонячні ванни, досхочу купатися та насолоджуватися неймовірними краєвидами. Куди відправитися погріти кісточки – зараз розкажемо!

В’єтнам

Недорога екзотична країна, де температура повітря і води тримається у межах 25 — 28 градусів. Звичайно, тут є сезон дощів. Але несприятливих періодів для подорожі немає. Річ у тім, що держава розташована у двох кліматичних поясах. Тому тут завжди є регіони, де сухо та комфортно. Взимку це курорти Фукуок, Дананг, Нячанг, Хойан, Вунгтау.

Ще 30 років тому їхати сюди не мало сенсу. Але наразі все змінилося. Узбережжя Південнокитайського моря забудовується розкішними п’ятизірковими готелями, численні острови приводяться до ладу, покращується інфраструктура. Що вже казати за культурну спадщину краю. Сюди варто вибратися не тільки заради пляжного відпочинку, а й для того, щоб з головою пірнути в традиції древньої нації.

До речі, тут кожен мандрівник знайде заняття до душі. Можна займатися кайтсерфінгом чи дайвінгом, відправлятися на екскурсії, відвідувати бари, куштувати місцеву кухню та просто насолоджуватися флорою та фауною.

Філіппіни

Острівна держава, де немає зими, весни, літа чи осені. Тут завжди панують лише два сезони – вологий та сухий. Останній і є найкращим часом для подорожі. Він починається у листопаді й триває до березня.

Зазвичай, сюди їдуть 2 категорії туристів. Одні обирають комфортабельні готелі та всі свої канікули проводять на березі моря чи біля басейнів, іноді виїжджаючи в тури околицями. Інші активно шукають пригод, постійно пересуваються з місця на місце, подорожують мальовничими локаціями, знайомляться з історією та традиціями корінного населення.

Що той, що той варіанти мають право на існування. Перший ідеально підійде для сімейних пар із дітьми або тим, хто не любить екстрим. Другий – для поціновувачів нетипового відпочинку.

Варто зазначити, що європейцям тут комфортно. Більшість філіппінців говорять англійською, тому знайти спільну мову не складно.

Кенія

Ще одна незвідана країна, де є море, гори, озера та пустелі. Тут, як і годиться, завжди літо. Та й не дивно. Територія держави розташовується по обидва боки екватора. Тому логічно, що сюди їдуть за гарною засмагою.

Якщо поїздка планується тільки заради пляжного відпочинку, тоді варто відправлятися на схід. Берегова лінія тягнеться на 480 кілометрів. На узбережжі побудовано безліч готелів та вілл на будь-який бюджет. Вибрати є з чого. Ми ж рекомендуємо придивитися до піщаних пляжів Момбаса, Ньярлі, Бумбурі, Келіфі, Тіві, Дікон.

Для тих, хто полюбляє поєднувати активне і пасивне дозвілля, Кенія пропонує різні варіанти туризму. Особливою популярністю користується сафарі. Обов’язково поїдьте в міні тур національними парками та заповідниками. Там проживають слони, леопарди, леви, буйволи, жирафи та інші екзотичні тварини.

Домініканська республіка

«Райський куточок на Землі» – так описують країну туристи, які тут побували. І вони праві. Це дійсно чудове місце, де можна вдосталь насолодитися сонечком. Тут завжди тепло й комфортно. Звичайно, є сезон дощів. Але він не заважає мандрівникам приїздити сюди, коли вони цього бажають.

З листопада до квітня тут стоїть суха та прохолодна погода. В цей період майже немає опадів, а температура коливається у межах 25 — 27 градусів. Взимку море надзвичайно спокійне. До речі, саме у цю пору року до берегів припливають кити. Тому у відпочивальників є чудова можливість помилуватися ними зблизька.

Поїздка до Домінікани передбачає не тільки сонячні ванни. Тут можна відвідувати екзотичні екскурсії або приєднатися до любителів екстремального спорту. На островах добре розвинутий дайвінг, каякінг, віндсерфінг, джип-сафарі тощо.

Якщо ви вже дуже скучили за шумом морських хвиль, піщаними пляжами, ласкавими сонячними промінцями, тоді варто спланувати нову подорож. Адже в наших краях ще довго буде холодно, а радувати тіло й душу потрібно. До того ж не обов’язково обирати дорогі курорти, можна відправитися туди, де приємні ціни та відносно небагато галасливих туристів.

Раніше OBOZ.UA розповідав про найгарніші міста Європи. 

Джерело

Новини України