В Україні однокімнатну квартиру продають за $1,7 тисячі: який вигляд має і де розташована

У Марганці Дніпропетровської області квартиру площею 32 кв. м продають за 1700 доларів. Йдеться про житло на п’ятому поверсі п’ятиповерхової будівлі.

Про це йдеться у даних великого порталу нерухомості. Так, квартира розташована у районі залізничного вокзалу. «Нові міжкімнатні двері. Нові труби. Кахель на кухні. Нова колонка. Ціна 1700 доларів», – йдеться в оголошенні.

До речі, вартість нерухомості зросла по всій країні, окрім Херсонської області (також не враховувалися дані тимчасово окупованих регіонів). У Херсонській області за рік вартість однокімнатної квартири знизилася на 25%, до 24,5 тисяч доларів. Значно зросла вартість житла у гривневому еквіваленті.

Так, у жовтні 2021-го однокімнатна квартира в середньому коштувала 1,7 млн грн. Зараз за таку саму квартиру доведеться заплатити вже 2,48 млн грн (хоча у доларовому еквіваленті ціна і знизилася).

В Україні, поряд зі столицею, до лідерів і за зростанням попиту, і за рівнем цін потрапили три західні області: Львівська, Закарпатська та Івано-Франківська. Велика кількість переселенців у березні минулого року створила справжній ажіотажний попит у цих регіонах. Тоді ціни зросли вдвічі-втричі. Нині відбулася стабілізація, проте нерухомість тут все ще в рази дорожча, ніж до повномасштабної війни.

Як раніше писав OBOZ.UA, в Україні перерахували вартість квартир. Ціни поступово зростають у всій країні. Ситуація кардинально змінилася.

Джерело

Новини України