«Слуга» Безугла запропонувала відправити Залужного у відставку: у мережі жорстко відреагували. Фото

Народна депутатка України від партії «Слуга народу» Мар’яна Безугла закликала Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного піти у відставку через нібито неспроможність надати план задуму на 2024. Її висловлювання викликали обурення в мережі.

Свою думку нардепка висловила на сторінці у Facebook. Вона звинуватила Залужного у том, що мобілізація в Україні спрямована на набір якомога більшої кількості людей «без жодної пропозиції зі змін системи ЗСУ».

«Зараз ситуація така, що якщо військове керівництво не може надати ніякого задуму на 2024 рік, а всі їхні пропозиції щодо мобілізації зводяться до того, що треба більше людей без жодної пропозиції зі змін системи ЗСУ, то таке керівництво має піти», – написала депутатка.

Також Безугла супроводила пост низкою риторичних запитань про вартість створення нової бригади, фінансування ротації та демобілізації, закупівлі турнікетів тощо.

Жорстка реакція користувачів Facebook не змусила себе чекати. Під дописом Безуглої українці зауважили, що, наприклад, «закупівлями (турнікетів та іншого) займається МО, а не Генштаб чи головнокомандувач». Питання, якими рясніє пост нардепки вони назвали маніпулятивними.

Також під постом авторці нагадали, що вона не компетентна вносити подібні пропозиції і порадили не «корчити важливого народного депутата».

Відреагував на допис Безуглої і офіцер ЗСУ Анатолій Штефан «Штірліц». Він нагадав нардепці, що вона замовчує головну проблему.

«А як готувалися до війни? ЗСУ прийняли бій всіма силами і засобами, що були в наявності. А зараз вже можна з легкістю писати не про те керівництво ЗСУ, не про тих воїнів і не таку оборону, а головне просто звинуватити у всьому ЗС України», – зазначив він.

Волонтер Роман Бурко у Facebook написав, що у такий спосіб Безугла «вчинила чергову інформаційну провокацію, яка носить ознаки спланованої ІПсО в інтересах певних політичних груп та грає на руку країні-агресору РФ». Також, за його словами, нардепка «вчергове озвучила свої голослівні та нічим не підкріплені обвинувачення на адресу українського командування і Головнокомандувача ЗСУ».

Крім того, Бурко повідомив, що аналітики міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm проаналізували допис Безуглої і дійшли висновку, що «вона намагається грати на емоціях людей, яким не відомо, що ніхто з командирів ЗСУ, включаючи Головнокомандувача, не має доповідати Мар’яні Безуглій про стратегічні плани».

Народний депутат від «Європейської солідарності» Володимир Ар’єв написав у Facebook, що почалася нова атака «слуг» на військове керівництво.

«Я не буду оцінювати термінологію неадекватів, але сподіватись, що військові розповідатимуть будь-які плани балакучій голові Банкової з інтелектом равлика — це бути ну дуже самовпевненою головою», – зазначив депутат.

Рознесли нардепку також на Facebook-сторінці «Боротьба за Україну». Там зіронізували, що знайшлася велика експертка у воєнних справах.

Також у мережі почали з’являтися меми. Користувачі відзначають, що єдиний план ЗСУ на наступний рік – є**шити ру**ю.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше Безугла запустила вкрай дивне опитування. Заступник голови парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки переймалася питанням, чи бажають українці смерті депутатам Верховної Ради.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

 

Джерело

Новини України