До двох літрів на годину: лайфхак, як економити бензин

Розповідаємо, як їздити, щоб економити бензин на «механіці» або з коробкою «автомат».

Як економити бензин — поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Експлуатація транспортного засобу завжди напряму пов’язана з його ефективністю. Однак затратність утримання є одним із головних чинників під час використання авто. У цій статті УНІАН розповість, як зменшити витрату палива на бензині простими методами, доступними кожному.

Раніше ми говорили про те, як працює продаж авто через «Дію».

Як економити бензин на механіці

Кожен водій щодня задається питанням: «Як економити бензин?». Існує величезна кількість різних способів і хитрощів як економніше витрачати бензин, але всі вони, звісно, залежать від марки і моделі вашого авто.

Відео дня

Сучасні коробки передач є максимально прогресивними механізмами щодо економії пального, проте не все залежить від самого авто. На відміну від автоматичних і напівавтоматичних коробок передач у механіці все залежить від водія.

Скоротити витрату пального на автомобілях з механічною коробкою передач можна наступним чином:

  • Не перевищувати оберти під час перемикання передач
  • Переводити в нейтраль під час стоянки
  • Їздити без різких ривків і гальмувань
  • Дотримуватися «крейсерської швидкості»
  • Плавно працювати педаллю зчеплення під час старту
  • Використовувати бортовий комп’ютер

Бортовий комп’ютер створений, щоб допомогти з керуванням авто, а селектор КПП і зчеплення — головні інструменти в контролі обертів, а отже, і в контролі витрати бензину.

Як економити бензин на автоматі

Правила для автоматичних коробок передач абсолютно відрізняються від тих, що створені для «механіки». У них використовуються електронні програми, присутність водія в процесі перемикання передач зведено до мінімуму. Комп’ютер, що містить інформацію, як економніше витрачати бензин, і як їздити, щоб заощаджувати бензин, сам виконує за водія більшу частину рутини, проте підвищити ефективність все таки можна.

То як їздити щоб економити бензин? Запам’ятовуйте кілька лайфхаків:

  • Користуйтеся бортовим комп’ютером
  • Дотримуйтесь рівномірного набору швидкості
  • Не перевантажуйте коробку передач
  • Намагайтеся робити менше різких стартів

Порада, як зробити, щоб машина менше їла бензину, полягає в простих правилах, доступних і зрозумілих кожному. М’які та спокійні старти автомобіля, а також експлуатування його на помірних швидкостях — основний принцип економії палива.

Джерело

Новини України