В Україні найближчими днями випаде сніг: які області першими відчують зиму

В Україні  незабаром випаде перший сніг. За даними метеорологів, зниження температури повітря, а також перші зимові опади очікуються в більшості областей України. 

Про це повідомили в Telegram-каналі Державної служби України з надзвичайних ситуацій. На дорогах найближчими днями можлива ожеледиця.

Так, 18 листопада на заході України, у Житомирській та Вінницькій областях очікується утворення снігового покриву до 5-10 см, а на Прикарпатті місцями навіть до 20 см.

 А вже 20 листопада сніговий покрив становитиме  до 10-15 см у східних Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській і Запорізькій областях. 

У ДСНС також попередили про можливість ожеледиці на дорогах. У зв’язку з цим, надзвичайники нагадують водіям, що важливо вчасно здійснити заміну літньої гуми на зимову.

«Просимо водіїв, хто цього ще не зробив, подбати про зміну літньої гуми на зимову! Дотримуйтесь ПДР і дистанції, наближаючись до пішохідних переходів – знижуйте швидкість і будьте максимально пильними», – йдеться у повідомленні.

Раніше синоптикиня Наталка Діденко розповіла, що у п’ятницю, 17 листопада, в деякі регіони України прийде похолодання. Погода визначатиметься циклоном Linus, який насувається з південного заходу. Цей циклон принесе в західні області хмарну погоду з дощем та мокрим снігом.  

Нагадаємо, кілька днів тому в Українські Карпати вже прийшла справжня зима. Зокрема, на горі Піп Іван Чорногірський 12 листопада утворилися кучугури снігу.

У зв’язку з погіршенням погодних умов ДСНС України в Івано-Франківській області попередили про небезпеку. Рятувальники нагадали, що гори не пробачають помилок.

Джерело

Новини України