Видатні пам’ятки Європи: що варто подивитися восени

Осінь – не привід сумувати за піщаними пляжами й сонечком. Навпаки, міжсезоння – це можливість відвідати локації, які на вустах у всього світу. Кожна держава має своє минуле, котре відображається у численних архітектурних шедеврах, які розкидано від півночі до півдня і від заходу до сходу. Тому час дізнатися про найвизначніші монументи європейських країн, які кожен повинен побачити хоча б раз у житті.

Пізанська вежа, Італія

Одна з найзнаменитіших споруд Італії та справжній символ міста Піза. Ця башта славиться не лише своєю витонченістю, але й унікальною історією, яка додає їй особливого шарму.

Найвідомішою особливістю незвичайної будівлі є неймовірний нахил, який становить понад 3,9 градуса. Він виник через помилку під час будівництва, але саме це зробило її популярною.

Рекомендуємо піднятися на верхній оглядовий майданчик, де відкривається захоплюючий краєвид на місто та Лігурійське узбережжя. Окрім цього, на території комплексу розташовані інші історичні споруди, включно з собором та церквою Санта-Марія Ассунта.

Версаль, Франція

Розкішний палац – одна з найвизначніших архітектурних памʼяток у світі. Він вже давно став магнітом для туристів з усіх куточків планети.

Розміщений за кілька кілометрів від Парижа, Версаль вражає своєю величчю, красою та багатим минулим. Цей замок звели за наказом Людовика XIV в XVII столітті у якості резиденції французьких королів. Сама споруда та парк, що оточує її, зараз є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Візит у Версаль – це можливість відчути атмосферу минулих епох, прогулятися величезними хоромами з разючими розписами та побачити відомий Зал Дзеркал, який заворожує своєю вишуканістю.

Нойшванштайн, Німеччина

Справжня перлина архітектури розташована в мальовничих Альпах Баварії. Ця фортеця славиться не лише своїм казковим виглядом, але й цікавою історією.

Побудований у середині XIX століття за наказом короля Людвіга II, замок став втіленням романтичних фантазій монарха. Велична споруда свого часу надихнула мультиплікаторів студії Disney на створення чарівного палацу Сплячої Красуні.

Нойшванштайн оточений лісами та гірськими озерами, що робить його ще більш таємничим і захопливим. Ця Баварська цитадель – ідеальне місце для тих, хто хоче відчути себе в атмосфері казки та насолодитися неперевершеними альпійськими пейзажами.

Біг-Бен, Велика Британія

Один із найвпізнаваніших символів Лондона та, можливо, навіть усього Сполученого Королівства. Ця знаменита годинникова башта, яка знаходиться у самому серці британської столиці, завжди приваблює увагу туристів.

Офіційна назва споруди – вежа Елізабет. Її було побудовано в середині XIX століття. Біг-Бен є частиною Вестмінстерського палацу, де розташовується парламент країни. Прогулянка набережною Темзи поруч із цими визначними будівлями подарує вам незабутні враження.

На протилежному березі річки знаходиться не менш відоме оглядове колесо London Eye. З найвищої точки атракціону ви зможете милуватися історичним центром столиці Англії. А Біг-Бен звідси нагадає вам іграшковий сувенір, який захочеться привезти з собою на згадку.

Храм Святого Сімейства, Іспанія

Споруда, відома далеко за межами країни, є справжнім дивом Барселони. Будівництво святині, розпочате великим каталонським архітектором Антоніо Гауді, досі не завершилось. Але будівля вже давно стала символом міста і популярним об’єктом для мандрівників.

Саграда Фамілія вражає своїм незвичайним видом. Фасад церкви прикрашений дивовижними скульптурами й деталями. Височенні вежі підіймаються у небо, ніби хочуть дотягнутися до хмар.

Усередині Храм Святого Сімейства зачарує вас своєю елегантністю та красою. Ви побачите неймовірні світлотіньові ефекти, мозаїки та стовпи, що нагадують живі пагони дерев всередині споруди.

Собор Святого Петра, Ватикан

Святилище розташоване у Ватикані. Церква є символом католицької віри та обов’язковим місцем для відвідування для мільйонів паломників і туристів з усього світу.

Будівля вражає своєю величчю і розкішшю. Простора однойменна площа перед храмом неодноразово ставала «меккою» для важливих подій та церемоній.

Усередині монастиря можна побачити десятки скульптур, мозаїк і вітражних вікон, які транслюють історії з Біблії. Відвідуючи святиню, ви також можете піднятися на купол, звідки відкривається вид на місто Рим і Ватиканські сади.

Собор Святого Петра – не тільки духовний центр католицизму, але й витвір мистецтва, який зачаровує своєю архітектурою та минулим.

Подорожуючи Європою, ви переміщаєтесь не лише в просторі, а й у часі. Тут кожен куточок є німим свідком минулих епох і культурних досягнень. Вирушайте в мандрівку, щоб доторкнутися до величі та краси, пізнати історію і захопитися неймовірними памʼятками, які пережили стільки століть.

Раніше OBOZ.UA розповідав, які міста Європи варто відвідати цієї осені.

Джерело

Новини України