У Кривому Розі у жовтні вирішили покосити траву за понад 160 тис. грн: зробити це вимагають до 31 грудня

У Кривому Розі Управління з благоустрою Центрально-Міського району оголосило про тендер на покіс трави. Зроблено це було на початку жовтня, проведення аукціону заплановано на 16 жовтня, а кінцевим терміном виконання зазначено 31 грудня 2023 року. Заплатити за це в управлінні мають намір 160 456 грн.

Оголошення про тендер розміщено в системі Prozorro. За ним, косити майбутній переможець повинен буде власним обладнанням, «технічний стан якого не завдає шкоди навколишньому середовищу і не забруднює навколишнє середовище пально-мастильними матеріалами».

Особлива увага приділяється якості косовиці. В управлінні зазначають: за потреби можуть вимагати фотографії території – до покосу послуг, і після нього.

Косити треба буде не лише траву, а й інші рослини. Зокрема:

  • дерезу;
  • чагарники;
  • колючки;
  • амброзію і т.д.

Що каже влада міста

Необхідність косити траву посеред осені вже прокоментував начальник управління благоустрою Центрально-Міського райвиконкому Євген Дивенко. За його словами, нічого екстраординарного в цьому немає – адже:

  • заявок на покіс трави навіть у листопаді чимало;
  • такий тендер необхідний для того, щоб упорядкувати зелені зони спільного користування.

Водночас, поки що проблеми з високою травою в жовтні, схоже, мають лише в цьому районі Кривого Рогу. Оскільки, як повідомляють місцеві ЗМІ, він «єдиний, де виділили гроші на покіс трави в осінньо-зимовий період».

Як повідомляв OBOZREVATEL, тим часом у Ковелі Волинської області виконком місцевої міськради за 1 день оголосив та провів тендер на монтаж кондиціонера. Обійшлося йому це 5 000 грн. Єдиним учасником – і переможцем – торгів стала фізособа-підприємець (ФОП), яка є матір’ю одного з депутатів цієї ради.

Джерело

Новини України