Прояснення не очікується: синоптики дали прогноз погоди на четвер, 14 березня

У четвер, 14 березня, погода в Україні буде здебільшого хмарною з проясненнями, всю територію країни накриють опади. Синоптики прогнозують дощ із мокрим снігом усюди, крім півдня. 

Також вдень у північній частині країни істотних опадів не очікується. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр. 

«Вночі та вранці у більшості центральних та північних областей на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер східний, південно-східний, 5-10 м/с», – сказано в прогнозі. 

Температура повітря вночі коливатиметься від 3 градусів тепла до 2 морозу, а вдень потеплішає до 3-8 градусів вище за нуль. На Закарпатті та в Криму буде тепліше: вночі 1-6 градусів тепла, а вдень 7-12 із позначкою «плюс».

У Київській області в четвер буде хмарно з проясненнями. Вночі пройде невеликий мокрий сніг, а день мине без істотних опадів. Вночі та вранці на дорогах подекуди буде ожеледиця.

Температура в регіоні вночі складе від 3 градусів тепла до 2 морозу, а вдень буде 3-8 градусів тепла. У Києві вночі буде близько 0, а вдень повітря прогріється до 4-6 градусів тепла.

«12-15 березня, внаслідок скидів води з Київського водосховища, у зв’язку з проходженням весняного водопілля, на р. Дніпро у м. Києві та Бориспільському районі Київської області рівні води утримуватимуться вище відміток початкового затоплення заплав та понижених прирічкових територій (І рівень небезпеки – жовтий)», – нагадали синоптики. 

Також було оголошено попередження про сніголавинну небезпеку в Українських Карпатах. 

Так, значна сніголавинна небезпека (3 рівень) очікується 14 березня на високогір’ї Закарпатської області. Там можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Туристам радять утриматися від походів на високогір’я. 

Помірна сніголавинна небезпека (2 рівень) очікується завтра на високогір’ї Івано-Франківської області.

Як повідомляв OBOZ.UA, у низці регіонів України у ніч на 13 березня випав весняний сніг. Зима нагадала про себе на Київщині, Львівщині, Кіровоградщині, Черкащині, у Карпатах.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новини України