Ситуація на кордоні: Зеленський розповів про дії уряду, якщо проблеми з Польщею не вирішаться

У випадку, якщо проблеми з Польщею на кордоні не вирішуватимуться, уряд захищатимемо український бізнес. При цьому для держави важливо зберегти союз із сусідньою країною.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у відповідь на запитання головреда OBOZ.UA Лесі Гасич під час форуму. Він додав, що в нього робочі відносини із представниками польського уряду.

«У нас з Туском робочі відносини. З Дудою було нещодавно зустріч. Зараз ви зможете скласти для себе відповідь. Була зустріч з Урсулою Фон дер Ляєн… Наше суспільство і деякі медіа критикували нас за такий підхід. Я говорив, що будь-які вибори в Польщі не змінять цей вектор. Є внутрішня боротьба в Польщі.

Я вдячний польському суспільству, який з українцями. Я б не хотів, щоб кордон між нами не був кордоном між суспільствами… Використовувати Україну як тиск на європейські інституції несправедливо… Для нас дуже важливо зберегти союз із Польщею. Якщо кроки не знайдуться, ми будемо захищати наш бізнес», – заявив президент.

Як повідомляв раніше OBOZ.UA, польські протестувальники пошкодили та висипали вміст восьми вагонів із українською кукурудзою. Подія сталася під Бидгощем.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новини України