ПриватБанк запустив унікальну функцію: як оформлювати і керувати своїми страховками онлайн 

У додатку Приват24 та у вебверсії з’явились нові функції в розділі «Мої страховки». Тепер без відвідування відділення чи страхової клієнти ПриватБанку можуть не тільки оформити страховку, але й керувати нею. З’явилась можливість через Приват24 заявляти про страховий випадок, надавати документи, отримувати компенсації, переглядати статус заявки.

Про те, як користуватись новими функціями і чим допоможе страховка, читайте в партнерському матеріалі OBOZ.UA та ПриватБанку.

Що змінилось і як це допоможе?

У розділі «Страхування» і в додатку Приват24, і в вебверсії тепер можна не тільки оформити страхову послугу без походів у відділення. З’явилась можливість заявити про страховий випадок та оформити виплату, керувати своїми платежами.

Як і раніше, в розділі «Страхування» можна обрати послугу та оформити її. Наприклад, якщо ви хочете оформити страхування від шахрайства:

  • зайдіть у розділ страхування в Приват24;
  • оберіть «Захист від шахрайства»;
  • ознайомтесь з умовами страхування (страхова сума складає 50 тис. грн, щомісячно треба платити 35 грн);
  • підтвердьте свої персональні дані;
  • оберіть, як ви будете платити: щомісяця чи раз на рік, з якої картки треба зняти кошти;
  • ознайомтесь з інформацію про страховика, а також ще раз ознайомтесь із ризиками, від яких захистить страховка;
  • підтвердьте оформлення страховки.

Після цього, натиснувши «Мої страховки», ви побачите вже оформлену страхову послугу. Завдяки новим функціям ви в будь-який момент можете перевірити деталі платежу, побачити історію платежів, оплатити вручну, якщо не було автоматичного списання, вибрати інший пакет послуг.

Нові функції також дозволяють:

  • зареєструвати страхову подію;
  • додати необхідні документи;
  • отримати коментарі та контакти менеджера страхової компанії;
  • дізнатися про остаточне рішення за страховим випадком.

Наприклад, якщо ви отримали травму і у вас оформлено договір «Захист на кожен день», то в Приват24 в оновленому розділі «Мої страховки» можна додати довідку з травмпункту. В більшості випадків цього буде достатньо, щоб отримати страхову виплату.

ПриватБанк створив унікальні функції: клієнт має змогу оперативно онлайн оформлювати страховку, керувати нею, заявляти про страховий випадок та отримувати виплату.

А навіщо мені взагалі ця страховка?

Раніше, коли страхування в Україні було менш поширеним, було заведено збирати «на чорний день». Щоб у випадку травми, хвороби, пошкодження майна та ін. можна було компенсувати додаткові видатки.

Зараз збирати на «чорний день» – далеко не найкращий варіант. Значно вигідніше оформити страховку. По-перше, заощадження краще інвестувати. І якщо це не бізнес чи цінні папери, то щонайменше банківський депозит. Якщо ж зняти депозит достроково, ви в більшості випадків втратите відсотки. Тобто свої заощадження треба вкладати, а не тримати, очікуючи нещасних випадків.

По-друге, страховка – це значно вигідніше. Наприклад, якщо ви щомісячно отримуєте зарплату в 18 тис. грн і можете відкладати 5% свого місячного доходу, то зібрати 250 тис. грн вам вдасться приблизно через 23 роки. А зі страховкою «Еліт» ви можете застрахувати свою квартиру чи будинок на таку суму і щомісячно платити всього 100 грн. Це 0,55% вашого місячного доходу.

За 0,55% зарплати на місяць ви можете розраховувати на виплату в розмірі 250 тис. грн. А без страховки, відкладаючи 5%, ви назбираєте ці 250 тис. грн тільки через десятиліття.

У ПриватБанку ви можете застрахувати свою нерухомість, машину, здоров’я, туристичну поїздку, отримати страховку від нещасного випадку, шахрайства тощо.

Скільки грошей можна отримати?

Щомісячні платежі становлять всього близько 25-100 грн, залежно від страхової суми. Чим менше ви щомісячно платите, тим на меншу страхову суму можете розраховувати.

Наприклад, «Захист на кожен день» можна оформити за 25 грн на місяць (страхова сума – 50 тис.), за 50 грн (страхова сума – 125 тис.) та за 100 грн (страхова сума – 250 тис. грн). Ви самі обираєте, яку суму ви можете отримати, якщо настав страховий випадок. Чим більша страхова сума, тим більша може бути виплата.

«Захист на кожен день» – це фактично страховка від травм. Є «стандартний захист» (страхування не поширюється на нещасні випадки в результаті воєнних дій), а є окремі продукти для тих, хто хоче застрахувати нещасний випадок у результаті воєнних дій чи активного заняття спортом. Важливо: таку страховку можуть оформити тільки цивільні.

Після того, як у розділі «Мої страховки» ви повідомили про страховий випадок і в тому ж розділі надали документи, незабаром отримаєте свою страхову виплату. У деяких випадках гроші можна отримати вже за кілька днів.

До речі, страховка від шахрайства – чи не єдиний дієвий спосіб повернути свої кошти, які було втрачено через шахрайські дії. Щоб змусити шахраїв повернути кошти, правоохоронцям треба знайти цих зловмисників, заарештувати і в суді довести провину. І тільки після цього жертви можуть через суд вимагати компенсацію своїх збитків. Ця процедура займає роки. А зі страховкою гроші, втрачені через шахраїв, ви отримаєте назад.

Страховка дає впевненість, що ви не залишитесь без допомоги у разі надзвичайного випадку. А з ПриватБанком оформлювати свої страхові договори і керувати ними стало ще легше.

Джерело

Новини України