На напрямку «Хортиця» росіяни за тиждень втратили понад 1,8 тис. осіб — речник Сухопутних військ ЗСУ

фото ілюстративне

КИЇВ. 7 листопада. УНН. З 1 листопада по 6 листопада на оперативно-стратегічному угрупуванні військ «Хортиця» ворог поніс втрати в кількості 1826 осіб особового складу та 200 одиниць техніки. Про це повідомив журналісту УНН начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ підполковник Володимир Фітьо.

Цитата

«Лимано-Куп’янський напрямок залишається активним під час ведення бойових дій. За минулу добу відбулося 15 бойових зіткнень в районі Синьківка, Стельмахівки, застосовувалися три дрони-камікадзе. Противник здійснив 505 обстрілів наших позицій. Залишається основною метою противника місто Куп’янськ, який він хоче повторно захопити, для того, щоб через цей логістичний центр здійснювати логістичне забезпечення своїх підрозділів», — розповів Фітьо.

За його словами, на Лимано-Куп’янському напрямку українські захисники знищили 137 російських окупаційних солдатів. Крім того, всього знищено 26 одиниць військової техніки, з них 6 бойових броньованих машин.

Фітьо також розповів про ситуацію на Бахмутському напрямку.

«На Бахмутському напрямку відбулося 6 бойових зіткнень в районі Богданівки, Хромового, Андріївки. Противник застосовував 13 дронів-камікадзе, здійснив 383 обстріли позицій українських захисників. Своєю чергою наші військовослужбовці відмінусували 137 російських окупаційних військових та знищили 24 одиниці військової техніки», — сказав Фітьо.

Він повідомив, що за минулий тиждень на оперативно-стратегічному угрупуванні військ «Хортиця» росіяни втратили 1 826 осіб особового складу.

«Загалом за минулий тиждень, з 1 листопада по 6 листопада ворог поніс втрати в кількості 1 826 осіб особового складу. Також ворог втратив 200 одиниць техніки. Це загалом в угрупуванні військ «Хортиця» — Лимано-Куп’янський та Бахмутський напрямок. З 200 одиниць військової техніки 22 танки та 54 броньованих бойових машин», — зазначив.

Джерело: УНН

Джерело

Новини України