Україна та Єврокомісія будуть сьогодні просити уряд Польщі скасувати рішення про блокування кордону

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Сьогодні має відбутися захід на рівні міністрів інфраструктури України Олександра Кубракова і Польщі Анджея Адамчика та керівництва Європейської комісії. Україна та Єврокомісія будуть вимагати від польського уряду скасувати рішення про блокування кордону з боку польських перевізників. Про це журналісту УНН повідомив віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимир Балін.

Цитата

«Сьогодні має бути захід на рівні віцепрем’єр-міністра з відновлення Олександра Кубракова, міністра інфраструктури Польщі Адамчика та керівництва Європейської комісії об 11:00. Мета цього заходу – це Україна разом з Європейською комісією буде вимагати від польського уряду, скасувати рішення про блокування», — розповів Балін.

Він зазначив, що польські перевізники планують тільки посилювати страйк.

«Що стосується самих страйкарів, то на сьогодні вони тільки планують посилювати страйк, зокрема, відомо що з 21 листопада вони ще хочуть заблокувати четвертий пункт перетину – Медика-Шегині», — сказав Балін.

Окрім того, він прокоментував збитки завдані українським перевізникам через страйк.

«Виходить, що збитки кожного перевізника від простою одного транспортного засобу в черзі не менше ніж 300 євро на добу. Це недоотримані доходи. Якщо говорити про прямі збитки, то перевізники обраховують їх у близько 100 євро», — зазначив Балін.

Доповнення

6 листопада польські перевізники розпочали акцію протесту біля пунктів пропуску на кордоні Польщі та України.

Вже 11 листопада Україна анонсувала на понеділок зустріч для зняття блокади на кордоні з Польщею.

Так, 13 листопада Україна провела переговори Польщею для зняття блокади на кордоні.

Джерело: УНН

Джерело

Новини України