На Вінниччині вакциновано від гепатиту А понад 600 людей

КИЇВ. 9 листопада. УНН. У Вінницькій області вакциновано від вірусного гепатиту А 666 людей. Кількість як госпіталізованих, так і нових випадків зменшується. Про це журналісту УНН повідомили в пресслужбі МОЗ.

Цитата

«На території Вінницької області організовано та проведено безоплатну вакцинацію проти вірусного гепатиту А 666 особам. Медичних працівників — 618 осіб, контактних — 48 осіб, із них 6 дітей», — повідомили в МОЗ.

Як пояснили в МОЗ, 618 вакцинованих людей, це лікарі, які працюють в лікарнях з хворими на гепатит А, працівники екстреної медичної допомоги та фахівці громадського здоровʼя, задіяні у ліквідації спалаху.

Деталі

Повідомляється, що у лікарнях залишається 32 пацієнти, 191 з яких 34 дитини виписані.

«За попередніми підсумками не виявлено спільного джерела інфікування. Оскільки зараз переважає контактно-побутовий шлях передачі, впроваджено вакцинацію осіб з кола близьких до хворих контактів, медичних працівників, це дозволяє зупинити поширення та локалізувати передачу інфекції. Кількість як госпіталізованих, так і нових випадків на Вінниччині зменшується, що говорить про ефективність протиепідемічних заходів та контроль над спалахом», — розповів журналісту УНН заступник міністра охорони здоров’я — головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

В МОЗ зазначають, що наразі спалах гепатиту А ще не пройшов, але локалізований завдяки посиленим протиепідемічним заходам та безоплатній вакцинації медиків і контактних осіб, тобто рідних та близьких пацієнтів.

«Це зупинило поширення і передачу вірусу. Загальні офіційні результати щодо причин спалаху чекаємо наступного тижня», — сказали в МОЗ.

Окрім того, у відомстві розповіли, які були проведені протиепідемічні заходи.

«Фахівці ЦКПХ провели додаткові перевірки на підприємствах, робота яких повʼязана з обслуговуванням мешканців, харчовими продуктами та іншими епідемічно небезпечними сферами. Посилено дезінфекцію водопровідних мереж», — повідомили в МОЗ.

Доповнення

У Міністерстві охорони здоров’я випустили пам’ятку про перебіг гепатиту А та порадили, як не заразитися.

Джерело: УНН

Джерело

Новини України