Доля експонатів художнього музею імені Бродського невідома. Всі вони оголошені в розшук — новини Бердянська

Інформація щодо стану експозицій по всіх бердянських музеях на сьогодні відсутня. Є велика вірогідність, що великої кількості експонатів в місті вже немає

Спеціалісти вважають, що найбільш цінні експонати музею Бродського вже поповнили фонди російських музеїв або ж приватні колекції окупантів. Фото: zotic.zp.ua

Музейна карта Бердянська представлена художнім музеєм імені Бродського, а також краєзнавчим та його філіями: музей історії міста, імені Шмідта та «Подвиг».

В коментарях «Новинам Приазов’я» голова Відокремленого підрозділу «Запорізький обласний центр громадської організації «УТОПІК», історик Валерій Стойчев повідомив, що директора бердянського музею історії міста Людмилу Ноздріну та її підлеглих окупанти відсторонили від роботи.

Велика трагедія щодо потрапляння в окупацію колекції Бердянського художньому музею імені Бродського, а також відсторонення від роботи колег із Бердянського краєзнавчого музею Людмили Ноздріної і захоплення його для потреб окупаційної влади, — повідомив Стойчев.

У військовій адміністрації «Бердянськ 24» підтвердили, що в будівлі художнього музею ім. Бродського окупанти свого часу зламали замки. Доля викрадених музейних експонатів невідома, але всі вони були оголошені в розшук.

Також в МВА наголосили, що керівники музеїв не пішли на співпрацю з окупаційною владою.

Зараз в усіх перелічених локаціях окупанти майже безперервно проводять пропагандистські заходи. А якість івентів та характер експозицій мають мало спільного і з історією, і з творчістю.

Зазначимо, що росіяни під час окупації майже повністю розікрали музейні фонди Херсона. Це з`ясувалося після звільнення міста. Фахівці зараз виявляють місце перебування експонатів по пропагандистським відео в російських пабліках.

Джерело

Новини України